Spleiselag om Holmenkollen

Næringslivet i Oslo, med Chr. Ringnes i spissen, satser millioner på nye Holmenkollen. Sikrer helårsdrift i bakken.

Publisert Oppdatert

I dag starter rivingen av Holmenkollen, samtidig går Staten, Oslo kommune og Christian Rignes inn i et spleiselag for å få på plass blant annet plast i de to store planlagte hoppbakkene.

- Jeg ble spurt om jeg ville være med på å satse litt bredere enn bare for elitehopperne, sier øl-millionæren, som har næringsinteresser i strøket. Ringnes - familien eier Holmekollen Park Hotell og restauranten.

Nå legger han 5 millioner av egne midler på bordet for å sikre et bredere tilbud i anlegget. I tillegg legges 10 millioner fra kommunen og staten for å bygge fem mindre bakker og en løype av porselen.

- Idretten har etterlyst et skianlegg med tilbud til andre enn elitehopperne, og det er jeg veldig glad for å kunne bidra til, sier en bli Christian Ringnes.

Trond Giske sier dette er den største satsningen fra staten på noe idrettsanlegg noensinne.

- Vi har allerede lagt 110 millioner i potten, nå kommer ytterligere 15 millioner på plass, spesielt merkert for en helårsdrift i de to store bakkene (i tillegg til Holmekollen skal det bygges ny bakke 300 meter fra Midstubakken)

- Så kommer også mindre bakker på plass, slik at tilbudet blir til hele den ski-interesserte befolkningen. Vi skal også huske på at rundt 1 million turister besøker anlegget i løpet av året, dette blir selvsagt en mye større attraksjon med hopp i bakken året rundt.