Spøkelser flyttet gravemaskinen?

Nylig fjernet Harstad-bedriften SP Maskin en tysk bunker i sentrum av Lakselv. Den jobben ble ikke helt som andre jobber. - Jeg har aldri opplevd noe liknende, forteller maskinfører Werner Solstrand til avisen Ságat.

Publisert Oppdatert

Han sier at anleggsarbeiderne opplevde episoder der anleggsmaskiner på opp til 45 tonn hadde flyttet seg i løpet av natten, selv om maskinene var låste og det eneste nøkkelsettet lå i lomma på anleggslederen.

- Vi følte oss aldri trygge når vi jobbet der. Det var uvanlig kaldt i gropa og vi kjente gufs gå nedover ryggen. Det føltes som om noen sto og så på deg, forteller han til avisen Ságat.

Avisen skrev for noen dager siden om at ansatte i et kjøpesenter som ligger like ved, opplevde uforklarlige ting etter at utgravingen startet. Nå forteller altså entreprenøren det samme.

- Jeg kan bekrefte at bunkeren inneholdt uforklarlige fenomener, sier daglig leder i SP Maskin, Steinar Pedersen.

- Dagen etter den første hendelsen prøvde jeg å parkere på en spesiell måte og tok med meg nøklene. Da vi kom tilbake dagen etter, var utstyret flyttet igjen. I løpet av mine 40 år bak spakene, har jeg aldri opplevd liknende, sier han.