NCC Awareness Day:

Stanser alt arbeid

Onsdag 4. september stanser samtlige ansatte i NCC i Norden arbeidet for å sette fokus på sikkerhet. Awareness Day skal være en dag for refleksjon over helse, miljø og sikkerhet.

Onsdag 4. september arrangerer NCC Awareness Day for alle ansatte i Norden.

Onsdag 4. september arrangerer NCC Awareness Day for alle ansatte i Norden.

Publisert Oppdatert
Kjetil Tonning, KS-/HMS-sjef i NCC Construction.

Kjetil Tonning, KS-/HMS-sjef i NCC Construction.

De ansatte vil bruke tid på å drøfte risikoer på arbeidsplassene, hvordan sikkerheten og arbeidsmiljøet kan økes og hvordan holdningen til en sikker arbeidsplass kan bli enda bedre.

I følge NCC er antallet arbeidsulykker i konsernet redusert med 29 prosent det siste halvannet år. En årsak skal være økt fokus på sikkerhet. Awareness Day gjennomføres for tredje år på rad.

- Det er svært gledelig at antall arbeidsulykker er redusert. Diskusjonene vi har i dag i løpet av Awareness Day er et viktig verktøy i den pågående prosessen og i det kontinuerlige arbeidet som kreves for å øke sikkerheten på våre arbeidsplasser. Vår visjon er null ulykker, uttaler Peter Wågström, administrerende direktør og konsernsjef i NCC, i en pressemelding.

Engasjere alle

Klokken 09.00 tas det en pause i arbeidet på flere tusen prosjekter i hele konsernet, og alle samles for å drøfte hvordan sikkerheten kan forbedres, inklusive underentreprenører og konsulenter. Målet er å komme frem til helt konkrete forslag til hvordan sikkerheten kan forbedres.

Det er utarbeidet et forslag til diskusjonspunkter og alle ansatte oppfordres til å mene noe om hvordan sikkerheten ivaretas på deres arbeidsplass.

- Vi ønsker å engasjere alle i dette arbeidet. Arbeidsmiljø og sikkerhet er det viktigste for NCC, og den enkelte ansattes motivasjon og holdninger til dette er avgjørende for at vi skal lykkes, sier Kjetil Tonning, KS-/HMS-sjef i NCC Construction.

HMS-uke i Norge

I tillegg til Awareness Day i hele konsernet har NCC Construction valgt å sette av hele uken til fokus på HMS på hver enkelt arbeidsplass. I løpet av uken vil det bli gjennomført flere kurs, blant annet innen førstehjelp, ergonomisk veiledning og sikkerhetskurs med fokus på kunnskap om personlig verneutstyr. Enkelte steder i landet holdes det også øvelser sammen med lokalt brannvesen og ambulansetjeneste. Det er det tredje året NCC arrangerer HMS-uka i Norge.