Starter opp igjen anleggsarbeidet i Stjørdal

Statens vegvesen har sammen med bostyret etter oppbudet til Grunnarbeid kommet til en avtale med bokjøper MajaTeknobygg. Mesteparten av kontraktene mellom SVV og Grunnarbeid overføres, og dermed skal MajaTeknobygg drive videre kontrakten på E14 og Ringveg Nord i Stjørdal.

Veibygging var et av kjerneområdene til Grunnarbeid. Dette fotoet er fra ett av de store prosjektene - nemlig E39 Svadalsryggen-Staurset.

Veibygging var et av kjerneområdene til Grunnarbeid. Dette fotoet er fra ett av de store prosjektene - nemlig E39 Svadalsryggen-Staurset. Foto: Foto: Grunnarbeid AS

Publisert Oppdatert

Oppstart av arbeidet skal være igang allerede denne uken, forteller prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Grunnarbeidansatte fortsetter

MajaTeknobygg har fått med seg en stor andel av Grunnarbeids ansatte til å fullføre arbeidet i Stjørdal.

- Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet med Statens vegvesen og vil nå prioritere å få tidligere ansatte i Grunnarbeid raskt på banen i prosjektene med umiddelbar oppstart, sier konsernsjef i MajaTeknobygg, Svein O. Berg.

- Bedriften som nå overtar disse prosjektene har vi døpt Teknobygg Anlegg, hvor Per Inge Henriksen vil være administrerende direktør, sier Berg.

Les også: Grunnarbeid er konkurs

Les også: MajaTeknobygg AS viderefører hoveddelen av virksomheten i Grunnarbeid AS

Opprinnelige frister

Det er avtalt at Teknobygg Anlegg skal gjennomføre kontraktene etter de opprinnelige fristene. Det betyr at den nye rundkjøringen mellom E14 og Innherredsvegen og jernbanebrua over E14 står ferdige i løpet av høsten.

Driftsvegskulverten for Avinor ved sørenden av det gamle løpet av Værnestunnelen står ferdig i vår, og det blir da trafikk i fire felt på E6 mellom Værnes og Havnekrysset.

- Vi er glade for at vi får hjulene i gang igjen og at vi får fullført til planlagt tid, sier Johnsen.