"State-of-the-art"- lakkanlegg hos Tokvam

Tokvam AS har investert nesten 20 millioner i et nytt lakk- og monteringsanlegg ved fabrikken på Toten. I følge selskapet ønsker de å være i øverste klasse når det kommer til kvalitet og effektivitet. Med det nye lakkanlegget skal kundene kunne forvente den ypperste slitestyrke og kvalitet på overflatebehandlingen.

Publisert Oppdatert

Siden 10. mai har Tokvam kjørt et flunkende nytt lakkanlegg med slyngrensing i det nye anlegget. Anlegget består av en såkalt "power&free conveyor" som transporterer det hengende godset fra stasjon til stasjon hvor produktene stoppes uavhengig av hverandre for hvert behandlingstrinn.

Første steg er slyngrensen, som kort fortalt er en automatisk sandblåsemaskin. Maskinen sørger for forbehandlingen for tyngre stålkonstruksjoner.

Etter dette er produktet klar for lakkering i en boks som skifter 36.000 m3 luft pr time. Produktet går videre til en "flash-off" hvor løsemidler fordamper og lakken fordeler seg optimalt.

Tørkeboksen gjør deretter produktene klare for montering.

Lakken som brukes er en industriell to-komponent lakk som blant annet brukes i gruveindustrien, hvor krav til overflate er meget høy. Alle Tokvam-produkter vil behandles i det nye lakkanlegget.