Steelwrist lanserer XControl joystick

Skal være markedets mest ergonomiske, funksjonelle og sikre.

Publisert Oppdatert

Steelwrist lanserer nå XControl. Det er en egenutviklet joystick, som ifølge bedriften forbedrer ergonomien for alle gravemaskinførere og samtidig gjør det mulig å handtere flere funksjoner samtidig.

- Gravemaskinprodusenter generelt sett legger tilsynelatende ikke noen stor vekt på utvikling av nettopp joysticks. De er ofte veldig enkle og savner gode funksjoner. Da vi utviklet XControl-joysticken, valgte vi å sammenlikne med løsninger som finnes i stridsfly, avanserte simulatorer, spillkonsoller og liknende.

Dessuten la vi stor vekt på å forbedres sikkerheten, forteller teknisk sjef ved Steelwrist, Markus Nilsson, i en pressemelding til tungt.

Se film om den nye joysticken her.

- Ergonomi er svært viktig for gravemaskinførere ettersom de holder i joysticken flere timer i strekk. Vi har lagt stor vekt på å forbedre dette, forteller han.

- Mange av dagens joysticks har to ruller for at man kan kjøre f.eks. rotasjon og grip samtidig. Problemet er ofte at begge rullene er plassert ved tommelen og dermed umulig å bruke samtidig. Det har vi løst ved å lage et pistolgrep der en rulle plasseres ved pekefingeren, mens den andre styres av tommelen, kan Jan Berneryd, markedssjef hos Steelwrist, fortelle.

XControl joystick kan om kort tid leveres sammen med styringssystemet til Steelwrists tiltrotatorer.