23948sdkhjf

Stenger Glomma til sommeren

Den planlagte faste forbindelsen på riksvei 108, Kråkerøyforbindelsen får drastiske konsekvenser for båttrafikken i Glomma i sommer. Vegvesenet stenger for båttrafikk i fra fire til seks måneder.

- Det er selvsagt beklagelig for lystbåttrafikken, det ser vi. Og vi har sett på alternativer, sier prosjektleder Tor Stabbetorp til tungt.no.

- Men med tanke på hvilket arbeid det er å pæle for brufester og den nye vippebrua, er dette den beste og fremfor alt den sikreste måten å gjøre det på. Blant annet skal det en stor rigg på plass, og det er altfor tidkrevende og tungvint å flytte denne for eksempel for å åpne i helgene.

Stor sommertrafikk

- I første rekke lystbåter har jo stor glede av trafikk på Vesterelva i sommerhalvåret?

- Ja, absolutt. Nå regner Kystverket dette for å være en bi- farled, og det er ikke store næringstrafikken som går den veien. Noen få cruisebåter kjenner vi til, og det er beklagelig at disse blir direkte berørt. Men sett i den store sammenhengen er nok vi innstilt på å gjøre det på denne måten.

- Saken ligger nå til godkjenning hos Vegdirektoratet. Både direktoratet og Kystverket er innstilt på å stenge av løpet i de ukene pælingen finne sted.

- Når kan det skje?

- Nå er det ikke lagt ut som prosjekt enda, og det vil kanskje ikke skje før jul, men jeg blir ikke særlig overrasket om brikkene er på plass i løpet av våren. Det betyr at elveløpet stenges for eksempel fra april og fra fire til seks måneder framover, sier Stabbetorp til tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096