Sterkere, raskere og tyngre

Ved første øyekast er det ikke mye som skiller den nye Cat 374DL fra forgjengeren 365CL, men ingeniørene hos Caterpillar har gjort store endringer for å gjøre maskinen mer effektiv.

Cat 374DL

Cat 374DL

Publisert Oppdatert

Caterpillar inviterte nylig presse og kunder til fabrikken i Gossilies utenfor Brussel i Belgia, til å overvære lanseringen av den nye Cat 374DL og den oppgraderte 385CL, som nå går under betegnelsen 390DL.

I forhold til 365CL har 374DL 18 % høyere motoreffekt (355 kW), 5 % høyere svingkraft, gravekraften på stikka er økt med 19 % og på skuffa med 9 % og hydraulikkoljeflyten er økt med 10 %.

Det er tykkere stål i både stikke og bom, ny og tyngre undervogn og tykkere og sterkere gods i ramma. Alt dette har bidratt til at vekten er økt til rundt 74 tonn.

374DL er en lastemaskin og derfor har Caterpillar lagt stor vekt på å øke effektiviteten på maskinen. Den økte motoreffekten er med på å gjøre maskinen raskere under lasting, samtidig som drivstofforbruket reduseres.

Nye sylindere på bom og stikke med regenererende virkning, gjør at motoren kan kjøres på lavere turtall uten at det går ut over effektiviteten. I følge representanter fra Caterpillar klarer 374 DL fire til seks skuffer på under to minutter med den anbefalte skuffa på maks 5,3 m3.

374DL er utstyrt med 11 cm bredere plattform som gjør det sikrere å bevege seg på utsiden av maskinen. Den er utstyrt med nye HID-lys (High Intensity Gas Discharge Light) som gir hvitere lys og den er utstyrt med "ryggekamera".

I følge Caterpillar har det tatt fem år å utvikle 374 DL. De siste to og et halvt årene har 10 prototyper gått i test i felt i til sammen 25.000 timer.