”Stolte over å representere Doosan”

Rosendal Maskin har god tro på fremtiden med det ambisiøse Doosan-konsernet i ryggen. – Vi er stolte over å representere Doosan i Norge, sier daglig leder i Rosendal Maskin, Ole Marius Rosendal.

Publisert Oppdatert

Da Doosan bestemte seg for å gå for Rosendal Maskin som eneforhandler i Norge våren 2009 nådde samtidig maskinsalget bunnen her til lands. På tross av nedgangen i markedet opplevde Rosendal en omsetningsøkning etter overtakelsen og i månedene som er gått har Rosendal Maskin satset mye på å knytte gode kontakter med nye og tidligere Doosan og Bobcat-kunder.

Doosan og Bobcat

Moxy hadde i flere år vært en del av Rosendal-porteføljen, men de nye Moxy-eierne kunne i tillegg by sin norske importør på hele rekken av Doosan (tidligere Daewoo) og Bobcat-maskiner. Internasjonalt er Bobcat kanskje verden nest mest kjente anleggsmaskinmerke - etter Caterpillar - men salget hadde aldri tatt helt av i Norge av forskjellige årsaker. Doosan (tidligere Daewoo) var imidlertid blitt holdt godt i hevd gjennom flere år.

Løsningen for Rosendal Maskin ble å knytte til seg folk med erfaring og kunnskap om så vel Doosan som Bobcat. Noen av dem var da også ledige på markedet etter importørskiftene. Fordelen for Rosendal var at dette var folk som også hadde gode kontakter og var anerkjente ute blant kundene. - I denne bransjen betyr kunnskap om produktene og gode relasjoner svært mye. Det er helt avgjørende, mener Ole Marius Rosendal.

Treningsfelt

Nylig arrangerte Rosendal Maskin en kundetur med nesten 50 deltagere til Bobcats nye fabrikk i Dobris fire mil utenfor Praha, hovedstaden i Tsjekkia. Et imponerende anlegg med "state of the art"-løsninger i produksjonen, et eget designsenter og ikke minst et imponerende treningsfelt der det er mulig å prøvekjøre og teste en lang rekke Bobcat- og Doosan-maskiner "live". Formiddagen på treningsfeltet var uten tvil høydepunktet under besøket. Dette var noe de færreste hadde opplevd eller sett maken til tidligere.

Moderne fabrikk

I Dobris lages seks modeller minigravere og syv modeller hjulgående kompaktlastere, samt en modell kompaktlaster på belter i tillegg til en rekke forskjellig ekstrautstyr Fabrikken, med et produksjonsareal på over 20.000 m2 ble påbegynt i juni 2006 og fullført i mai 2007. Altså like før finanskrisen slo til. Fabrikken er bygget med store muligheter for økt produksjon og for øyeblikket er kapasiteten langt fra fullt utnyttet. Likevel går salget bedre enn fryktet, selv om det understrekes at finanskrisen langt fra er avblåst.