Stor interesse for ”grønn” maskinmesse

I to dager var Letohallen fylt opp av grønne maskiner og utstyr fra John Deere og Avant. Anledningen var Felleskjøpets maskinmesse som ble arrangert for fjerde gang.

Publisert Oppdatert

- Det stod folk på utsiden og ventet over en halv time før dørene åpnet i dag, sier Dagfinn Sand hos Felleskjøpet Agri, da vi møter han blant Avant-maskinene noen timer etter at dørene åpnet første messedag.

Det er fjerde gangen Felleskjøpet arrangerer sin egen maskinmesse i Letohallen på Dal, ikke langt fra Gardermoen. I to dager var messehallen fylt opp med landbruksmaskiner og traktorer fra John Deere, minimaskiner fra Avant, tilhengere, skjær, snøfresere, landbruksredskap og forskjellig utstyr.

I løpet av messedagene ble det solgt flere traktorer og mye utstyr. I følge Felleskjøpet var det flere kunder som målbevisst gikk rett bort til selgerne for å handle. Dette er langt fra vanlig på denne typen messe og de forskjellige leverandørene meldte tilbake at de knapt har opplevd større trøkk og interesse fra kundene på noen utstilling. Mange av de besøkende tilbrakte flere timer i messehallen.

Maskinselgerne i Felleskjøpet Agri hadde også stor pågang. De melder om at førsesongsalget av maskiner ser veldig bra ut, ikke minst på grunn av utstillingen i Letohallen.

Avant

- Letohallen har flott beliggenhet i forhold til å arrangere en slik messe. Den er sentralt beliggende på Østlandsområdet og det er kort vei til flyplassen på Gardermoen, sier Sand.

Blant nyhetene han kan vise til er en arbeidsplattform til å montere på Avant og nye snøfresere til samme maskin.

Arbeidsplattformen er et resultat av et samarbeid mellom Avant og datterselskapet Leguan Lifts. Den kan monteres direkte på Avants hurtigkobling og kan brukes på modellene i 400-, 500-, 600- og 700-serien. Plattformen er CE sertifisert, har godkjent løfteevne på 200 kilo og arbeidshøyden er fem meter. Snøfresen er totrinns, noe som gjør at freseren også skal takle tung og våt snø. Den leveres i to arbeidsbredder og passer alle rammestyrte Avant.

Andre nyheter på utstyr til Avant som er lansert i år er blant annet høyttippende skuffe, teleskopisk kranarm, løvsuger, tømmerhenger med kran, flere plenklippere, beitepusser, kjeftknuser og kantklipper med hydraulisk bom.

- Vi har solgt rundt 220 Avant siste tolv måneder. Alt utstyret som nå er tilgjengelig gjør at vi vil selge flere maskiner, sier Dagfinn Sand. I 2009 var Felleskjøpet Agri den største eksportselgeren av Avant. Det var kun i hjemlandet Finland det ble solgt flere maskiner.

Til messa hadde Felleskjøpet invitert flere av sine leverandører til å stille med maskiner og utstyr. Blant snøryddings- og veivedlikeholdsutstyret vi så på messa var U- og V-plog fra Tellefsdal, Nokka snøfres, traktorskjær fra Duun og Westbjørn snøfres. I tillegg var minigraverne fra Yuchai og en PistenBylly preparerings- og løypemaskin fra Antra utstilt.

Da messa stengte lørdag viste det seg at årets arrangement var blitt en publikumssuksess. Over 3000 personer hadde vært innenfor dørene de to dagene messen ble arrangert.