Stor interesse for MEFA

Anleggsbransjen samles til utstillinger både i Trondheim og i Haugesund i år. MEFA (27. – 29. mai) arrangeres for femte gang og interessen så langt er upåklagelig.

Også i år blir det et eget prøvefelt for maskinkjøring.

Også i år blir det et eget prøvefelt for maskinkjøring.

Publisert Oppdatert

Optimismen i anleggsbransjen er tilbake, skal vi tro Øyvind Bergset hos Maskinentreprenørenes Forbund i Trondheim. Det er MEFs avdelinger i Nord- og Sør-Trøndelag som arrangerer denne utstillingen, som har vært en tradisjon siden 1999.

Siste gang MEFA gikk av stabelen var i 2008. Da noterte arrangørene 5400 besøkende og 92 utstillere.

I år er det så langt registrert 77 utstillere, men Bergset regner med at dette tallet vil øke til over 100 innen portene åpnes fredag 27. mai. - Responsen så langt har vært veldig positiv. Tilbakemeldingene er at dette er noe folk ønsker å være med på og vil prioritere, sier Bergset.

Endringer

Også denne gangen er skiarenaen i Granåsen åsted for arrangementet. Anlegget, som huset ski-VM i Trondheim i 1997, er siden sist utvidet med en skiskytterarena, noe som gjør at selve utstillingsområdet blir litt endret i forhold til forrige gang. Til gjengjeld er bakken, som var under ombygging i 2008, nå åpen og under utstillingen vil hopperne i Trønderhopp vise noen av sine ferdigheter. Under utstillingen vil det også bli avviklet en egen maskinførerkonkurranse.

Gratis buss

Det er ikke gjort noen spesielle avtaler med hotellene i Trondheim i forbindelse med utstillingen, men som sist blir det gratis busstransport fra sentrumshotellene og til utstillingen i Granåsen. Lørdag kveld inviteres det til festmiddag for entreprenører og leverandører på Rica Nidelven Hotell.

Mer for de minste

For de minste blir det et utvidet tilbud denne gangen. Arrangørene har leid barnehagen som ligger midt i Granåsen lørdag og søndag.

I 2008 var utstillingen velsignet med knallvær og opp mot 28 varmegrader. Godværet er bestilt denne gangen også. - Det sørger Arvid (Grønning red. anm.), formann i utstillingskomiteen vår for, sier Øyvind Bergset.