Stor interesse for ”oppstæsjet” Fastrac

Vi har tidligere skrevet om to JCB Fastrac som skulle gjennomgå en relativt omfattende ”oppstæsjing”, og som skulle avdukes på ”Vei og anlegg”. De involverte i ombyggingen hos Nils A. Mørk Maskin jobbet iherdig for å bli ferdig til messa og ut i fra publikumsinteressen fikk de ”lønn for strevet”.

Publisert Oppdatert

Flammelakk, mørke ruter, blinkende lys, navigasjon, utvendige kameraer både foran og bak, kraftig stereoanlegg og dvd-skjerm, ingenting er umulig når Thomas Henie og resten av gjengen hos JCB-importøren Nils A. Mørk Maskin setter i gang.

Selger Thomas Henie kan fortelle at det ble noen hektiske dager i forkant av messa for å bli ferdig med de to Fastrac'ene, som for øvrig er oppkalt etter hans to døtre - Elsa og Ella. Henie klarer heldigvis ikke å skjule hvor stolt han er over hva de har fått til og forteller oss entusiastisk om ombyggingen.

Inne i førerhytta viser han oss hvordan det takmonterte kameraet slår seg på automatisk når reversen legges inn, og i tillegg kan man skifte mellom å se på hva kameraet i fronten eller det som filmer ned på kroken viser. Stereoanlegget har til sammen elleve høyttalere og vi kan bekrefte at det ikke bare spiller høyt, men også pent. Om ikke føreren vil høre på musikk når hun/han tar pause, kan man se på dvd-film via skjermen som er montert i taket. På gulvet foran passasjersetet er en Webasto-varmer montert og i beskyttelsesdekselet er det skjært ut flammemønster. Webasto-varmeren er koblet opp mot gsm-nettet, slik at føreren kan ringe et telefonnummer for å starte varmeren. På den måten kan man sette seg inn i varm førerhytte på kalde dager.

På taket er det montert rotorlampe som har led-dioder i det oransje varsellyset. Rotorlampa er for øvrig koblet opp mot maskinens elektriske anlegg og inneholder også bremselys, parklys og arbeidslys. I tillegg er det montert blinkende varsellys flere steder rundt på maskinene.

Vi må få nevne at hele ombyggingen er ført inn på listen over ekstrautstyr som Nils A. Mørk Maskin AS kan levere til Fastrac. Så kanskje vi får se flere "oppstæsjete" Fastrac på veiene etter hvert.