Stor kinesisk traktorprodusent satser i Norge

Wee Trading blir til norsk importør av Kinas ledende traktormerke, Dongfeng. Dette er Kinas tredje største produsent av motorkjøretøyer og en betydelig lavprisaktør internasjonalt. – Kineserne ønsker å bli store i Norge, sier merkeansvarlig i Wee Trading, Jan Sigurd Bakken.

Publisert Oppdatert

Tekniske data DF 254

Lengde: 3,50 m

Bredde: 1,40 m

Høyde panser: 1,35 cm

Vekt: 1129 kg

Drift: 4 x 4

Motorisering: 25 hk diesel

Utstyr: Servostyring, tilhengerfeste,

Pris: Fra kr. 100 000 med hytte, uten hytte kr. 72 000

Dongfeng Motor Corporation, en av Asias største produsenter av motorkjøretøyer og samarbeidspartner av blant andre Honda, Nissan og Kia, har nå fått en importør her i landet.

Wee Trading i Førresfjorden har nylig inngått en avtale med den kinesiske kjempen, som satser stort i Europa med nytt hovedkontor i Tyskland. Wee Trading vil i første omgang også operere som eneste forhandler, men dette vil endre seg over tid.

- Vi har ambisjoner om å selge langt over 100 traktorer i året. Dét kan ikke gjøres av oss alene, sier landbruks- og merkeansvarlig i Wee Trading, Jan Sigurd Bakken.

Skal tilpasses det nordiske markedet

Storprodusenten Dongfeng, som i tillegg til traktorer selger både lastebiler og personbiler over hele verden, har en rekke mindre traktorer som passer bra for det norske småbruk- og privatmarkedet.

Det nye hovedkontoret i Tyskland vil stå for videreutviklingen av produktene slik at de blir bedre tilpasset det nordiske markedet. I tillegg til dette vil det bygges opp en omfattende reservedelsproduksjon i Europa, noe som gjør salg og leveranser mer strømlinjeformet.

Stort i smått

Wee Trading vil hente flere modeller til Norge. I første omgang satses det på modellen DF 254, en 4x4-dreven maskin med 25 hk dieselmotor som leveres både med og uten hytte. Senere i høst kommer en mindre modell til Norge.

- Både DF 254 og den mindre 16 hk-modellen som snart lanseres passer bra for alt fra småbruk til større, private hager. Dette er traktorer som skal gi mye for pengene, og det er under denne fanen kineserne ønsker å profilere seg, avslutter Jan Sigurd Bakken.