23948sdkhjf

Bauma China 2012:: Største Bauma China noensinne

Det er de fire store kinesiske produsentene som virkelig viser seg fram på årets Bauma China i Shanghai.

Årets Bauma China er den sjette i rekken og har i år solgt ut alt tilgjengelig areal utvendig og innvendig på det totalt 300.000 kvadratmeter store området. I 2010 var arealet på totalt 230.000 kvadratmeter og trakk over 155.000 besøkende. Messekonseptet som ble eksportert fra Tyskland første gang i 2002, organiseres fortsatt av Messe München International.

AnleggsMagasinet er på plass og vil bringe flere smake biter fra det store området i dagene som kommer. Messa holdes fra 27 til 30. november.

2600 Ustillere

Messa inneholder anleggsmaskiner, kjøretøy og utstyr i alle former. Over 2600 utstillere fra 40 land som er en økning på 40 prosent fra forrige gang i følge administrerende direktør for Bauma Kina, Eugen Egetenmeir.

Cat tilbake

En av nyhetene i år er at Caterpillar er tilbake etter flere års fravær fra den kinesiske messa. I år slår de til og bruker en hall på 11.000 kvadratmeter alene.

Japanerne deltar ikke

Et annet oppsiktsvekkende fakta er at Komatsu og Hitachi ikke deltar på messa. Særlig førstnevnte er en stor aktør i Kina.

Det blir det sagt svært lite om av messearrangøren, men det er jo ingen hemlighet at forholdet mellom Kina og Japan fikk seg en skramme etter Japan kjøpte noen omdiskuterte øyer i Øst-Kina-Havet fra en privat eier. Om dette faktisk er årsaken er uvisst, men Komatsu og Hitachi er betydelige, også i Kina, så en god grunn bør nok finnes.

De fire store

Det er fire av de største kinesiske produsentene som dominerer messa. XCMG, Zoomlion, Sany og LiuGong har alle store stands og Sany er dessuten hovedsponsor for messa.

Øker

XCMG har doblet salget i perioden 2004 til 2010.

Zoomlion har firedoblet salget i samme periode.

Sany har femdoblet salget til fem milliarder dollar fra 2004 til 2010.

Tatt over

Bauma China var i begynnelsen brukt av internasjoanle kjemper for å tappe det kinesiske markedet. Nå er messa fullstendig tatt over av kinesiske kjempeprodusenter i dobbel forstand.

Åtte Paviljonger

Åtte nasjonale paviljonger er representert med Østerrike, Tyskland, Finland, Storbritannia, Italia, Korea, Spania og USA. For første gang blir det et eget stand for utstillere fra det fremadstormende næringsområdet Incheon City, utenfor Seoul i Sør Korea.

Skreddersydd

Messesenteret, Shanghai New International Expo Center, ble skreddersydd for Bauma China. Det skal da også nevnes at Messe München International er største aksjeeier i senteret.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11