Suksess for Familiedagen!

I overkant av 2500 store og små koste seg i sola og varmen på Familiedagen på Norsk vegmuseum på Fåberg sist helg.

familiedagen norsk vegmuseum

familiedagen norsk vegmuseum

Publisert Oppdatert

Familiedagen på vegmuseet har etablert seg som en fin tradisjon på sensommeren rett før skolestart. Også denne gangen var det noe for enhver smak uavhengig av kjønn og alder.

Det hele startet med verdens mest kjente håndverker på scenen i amfiet i friluftsmuseet. Byggmester Bob sang og fikset det som fikses kunne. Etterpå tok han seg god tid til å hilse på barna og lot seg velvillig fotografere sammen med dem. I tillegg til Byggmester Bob var det trylleshow med Håkon Wollan på samme scene og oppvisning i trialsykling utenfor fjellsprengningsmuseet. Ole B. Hall og Mattias Einbu "syklet" i et terreng som få av oss andre overhodet ville forbinde med sykkelterreng. Balansekunst og akrobatikk på høyt nivå.

Liv og røre

Over hele museumsområdet var det liv og røre med kjøring av gravere, bulldosere og andre maskiner i 60-tallsgruva, utstilte veterankjøretøy i friluftsmuseet, åpen landhandel, liv i smia, trubadur, speiderleir, servering i Lysaker gjestgiveri og selvfølgelig åpne utstillinger i museet.

-Dette var den 17. familiedagen på Norsk vegmuseum og det blir garantert ikke den siste, sier en strålende fornøyd formidlingsleder ved vegmuseet Åsmund J. Sletten.