23948sdkhjf

Supersimulator på plass hos Risa

For kort tid tilbake var det snorklipping og offisiell åpning av en topp moderne gravemaskinsimulator på hovedkontoret til Risa AS på Nærbø.

Til stede var både fylkesordfører i Rogaland Janne Johnsen, og ordfører i Hå kommune Mons Skrettingland. Begge fikk prøve simulatoren i en uhøytidelig konkurranse med en av Risas beste maskinførere.

Risa-konsernet har i lang tid hatt sterk fokus på arbeidet med rekruttering. Selskapet har lagt ned en stor innsats for å synliggjøre mulighetene i bransjen overfor skoleverket, først og fremst på ungdomstrinnet og i de videregående skolene. Men til og med barnehager har fått oppmerksomhet, blant annet gjennom utdeling av røde T-skorter med påskriften "Når æg verte store, ska æg arbeida sjå Risa".

Simulator

De senere årene har Risa tatt inn et 20-talls lærlinger hvert år. I 2012 blir det tatt inn 26 lærlinger, og målet er å komme opp i 50 lærlinger årlig i løpet av tre år. I tillegg til maskinførerfaget kan Risa-konsernet tilby lærlingplasser innenfor en rekke forskjellige fagområder. Simulatoren blir en viktig brikke i det videre arbeidet med rekruttering.

Risa har inngått avtale om levering av 27 nye Volvo gravemaskiner i 2012. En viktig del av denne avtalen er opplæring av sjåfører og oppfølging av maskinene over tid. Det fokuseres spesielt på økonomisk kjøring for å redusere dieselforbruk og slitasje. Etter at Risa fikk se og prøve Volvos gravemaskinsimulator under "Vei og anlegg" ble beslutningen tatt om å investere i en egen simulator for bruk i konsernet.

Autentisk

- En investering for framtiden, og en investering for rekruttering og kompetanse, sier konsernsjef Bjørn Risa, om den nye og unike gravemaskinsimulatoren som skal prege resepsjonsområdet i Risabygget. Det er en vanvittig bra simulator og den første av sitt slag her i Rogaland. Vi er for øvrig den eneste entreprenøren på landsbasis som har en slik, sier han. Ifølge Risa er simulatoren ekstremt autentisk og virkelighetsnær.

- Her kan skoleelever få en innføring i hvordan man skal bruke en maskin. I tillegg vil maskinen være fruktbar i opplæring med hensyn til effektivitet, produktivitet og graveteknikk, men også hva gjelder forbedring for etablerte maskinførere. Det er en betydelig investering, men den kommer garantert til å tjene sitt formål, sier Risa.

Ordfører Mons Skrettingland gikk seirende ut av konkurransen etter snorklippingen, godt hjulpet av handicap-poeng og noe erfaring fra gravemaskinkjøring i yngre år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063