23948sdkhjf

Svevia tar over 904 kilometer vei

Signerte kontrakten på Nord-Norges største driftskontrakt

Svevia og Statens vegvesen Region nord signerte i dag kontrakten for drift av riks- og fylkesveger i Ofoten de neste fem årene. Med nesten 1000 km veg er dette Nord-Norges største driftskontrakt.

Området det gjelder er pr. i dag delt inn i to kontrakter, Narvik og Evenes. Fra høsten 2018 blir disse to kontraktene slått sammen til én kontrakt, og totalt dreier det seg om 946 km med veg. Det blir da Nord-Norges største driftskontrakt på veg.

Etter konkurranse med tre andre entreprenører var det Svevia Norge AS som fikk kontrakten, og mandag 16. april var det kontraktssignering i Bodø.

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023. Den har en verdi på om lag 584 millioner eks. mva.

Gjelder fra høsten

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023.

Skal finne underentreprenører

Svevia styrker med dette sin posisjon i Nord-Norge og kommer til å etablere seg i Bjerkvik/Narvik-området og kommer nå til å begynne arbeidet med å signere underentreprenører og å rekruttere nye medarbeidere, ifølge deres hjemmesider.

- I kontrakten inngår fjellovergangen på E10 ved Bjørnfjell på grensen mot Sverige i tillegg til fjellovergangen E6 Gratangsfjellet som vintertid kan være svært utfordrende. Og når Hålogalandsbroen over Rombaksfjorden er ferdig kommer Norges nest lengste hengebro til å inngå i vår kontrakt. Pulsåren for både person- og godstrafikk i Nord-Norge, E6 går også gjennom vårt område, kommenterer Lars Reitan, direktør for Svevia Norge AS.

Abonner på AnleggsMagasinet

Stor utstrekning:

Kontrakten omfatter kommunene Gratangen, Skånland, Ibestad, Lavangen, deler av Salangen og deler av Bardu i Troms fylke, og kommunene Narvik, Evenes, Ballangen, deler av Tysfjord og deler av Tjeldsund i Nordland fylke.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062