T-forbindelsen vedtatt

Publisert Oppdatert

I formiddag har Stortinget debattert T-forbindelsen i 35 minutter. Og så gjorde flertallet, de rød-grønne, pluss H, KrF og V, et endelig fellesvedtak, sier Haugesund Avis.

Også Frp gikk fullt og helt inn for T-forbindelsen mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund. Men Frp gikk imot bompengefinansiering og ville i tillegg gi de nær 400 millionene som bilister på ferjer har forhåndsinnbetalt tilbake til bilistene i form av billigere reiser på Mortavika - Arsvågenferjene.

- Bilistene må ut med en milliard til T-forbindelsen, sa Arne Sortevik (Frp).

Spleiselag

Saksordfører Hallgeir Langeland (SV) kalte T-forbindelsen (nær 1,5 milliarder kroner) for et spleiselag der bilistene, kommune og fylkeskommune bidrar med 69 prosent og staten med 31 prosent.

- En ny tid for Karmøy, Tysvær og Haugesund og store planer for næringsutvikling langs T-forbindelsen, minnet Tore Nordtun (Ap) om.

Øyvind Halleraker (H) syntes det var "sjarmerende å høre Hallgeir Langeland snakke varmt om et veiprosjekt han har vært imot i 20 år".

Dagfinn Høybråten (KrF) sa endelig og syntes saksordfører Langeland mest minnet om en nyomvendt veientusiast. Noe Langeland i en replikk understreket at han ikke var.

- Jeg er bare tilfreds med å få være med å hale i land en sak som ingen har klart å løse på 20 år, sa Langeland.