23948sdkhjf

E6 ved Hamar: Vil ta minst to år

Denne uken starter byggingen av Åkerkrysset ved Hamar for fullt.

Denne uken starter byggingen av Åkerkrysset ved Hamar for fullt.

Krysset har tre faktorer som gjør det ekstra tungt å bygge der: E6 med rundkjøring, Rv.25 med rundkjøring og gang- og sykkelveg.

I tiden fremover blir det derfor flere endringer i kjøremønsteret.

Allerede natt til tirsdag kommer det en ny midlertidig rundkjøring på E6 sør for Åkerkrysset.

Tar minimum 2 år

Utbyggingen av Åkerkrysset blir svært omfattende. Det tar minimum to år å bygge det nye krysset og det kommer til å bli mange endringer i kjøremønsteret både på E6 og Rv. 25 i byggeperioden.

– I løpet av neste uke er det planlagt å etablere en midlertidig rundkjøring på Rv. 25 mellom Åkerkrysset og Ridabu. Alle som kjører Vangsvegen mellom Midtstranda og Ridabu, og trafikanter som skal av eller på E6, må gjennom denne rundkjøringen, sier sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

Løpende endringer

Kjøremønsteret kommer til å bli endret løpende og til høsten blir det også perioder med samtrafikk på E6 og Rv. 25.

Gang-/sykkelveien langs Rv. 25 ble lagt om tidligere i år. Dette ble gjort tidlig for å ivareta sikkerheten for gående og syklende allerede i forberedende byggefase. Den omlagte gang-/sykkelveien er omtrent 500 meter lenger enn tidligere.

– Alle trafikanter må følge ekstra godt med på skilting og merking. Nye Veier tilpasser arbeidene til utfartshelgene, men det er ikke til å unngå at det blir verre for alle trafikanter før det blir mye bedre, sier Moshagen.

Åkerkrysset skal stå ferdig på vårparten i 2020.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127