Tellefsdal

Tellefsdal høvler glatte veier

Tellefsdal venter på vinter og snø. Forberedelsene er i rute.

Ove Gjernes (t.v.) og Peter Sandberg leverer alt de klarer å produsere til det nordiske markedet. Nå gleder de seg til den første snøen.

Ove Gjernes (t.v.) og Peter Sandberg leverer alt de klarer å produsere til det nordiske markedet. Nå gleder de seg til den første snøen.

Publisert Oppdatert

På Scania sin stand på Transport 2011 nylig sto en brøytebil med plog og høvelskjær levert av Tellefsdal.

De har nå startet produksjonen og montering selv på fabrikken på Sundebru. Styreboks med alle bevegelser på en joystick, trinnløs justering av konstant trykk og lav vekt er noe av det de reklamerer med.

- Markedet er stigende, hevder selger Peter Sandberg og viser frem det 3,5 meter brede skjæret under Scaniaen. Det er et billig alternativ til veihøvel, helt klart.

Monteringen er desto mer utfordrende når et allerede tettpakket chassis ruller inn på gulvet i produksjonshallen. Lufttanker, dieseltanker og det meste må egentlig flyttes på for å få plass. Jo kortere akselavstand jo tøffere oppgave for gjengen på Sundebru.

- Joda, det er en tidkrevende og komplisert monteringsjobb, bekrefter Ove Gjernes på service.

Årlig produseres mellom 30 og 40 slike skjær og årets produksjon er allerede solgt. Også Sverige og Finland er store markeder for den norske høvelprodusenten.