Temperaturen øker i HeatWork - 100°C passert

HeatWork AS er i hundre etter å ha utviklet en ny serie teletinemaskiner med ca 25% økt kapasitet og temperaturer på over 1000C.

Publisert Oppdatert

Dette er en vesentlig forbedring i forhold til andre maskiner på markedet. HeatWork tar steget opp i en helt ny divisjon og befester sin stilling som markedsleder, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Temperatur avgjørende

HeatWork har lykkes med å øke temperaturen i systemet, noe som gir 25% økt kapasitet. Den magiske 1000C-grensen er passert, og selskapet har gjennom patentert teknologi og sterk fokus på Forskning og utvikling over lang tid, klart å få frem et konsept som setter en ny standard for varme og teletining.

Forskning har dokumentert at effekt og temperatur er avgjørende i starten på teletineprosessen og gir raskest resultat. Dette gir også best økonomi.

Enkelt forklart: Høy effekt og temperatur = raskere tining!

Børre Simonsen, adm.dir i Heatwork AS, uttrykker stor tilfredshet med de endringer som nå lanseres. "Heatwork er et innovativt og tidsriktig kvalitetsprodukt og fremstår allerede som et begrep i anleggsbransjen. Ved at vi nå har løst disse utfordringene teknisk, ser vi også muligheten for at HeatWork kan tas i bruk innen helt nye områder og bransjer."

Flere nyheter på 2010-modellene

Selskapet melder at de også kommer med flere nyheter og forbedringer ved lansering av 2010-modellene. Blant annet nytt vannkjølt aggregat, forbedret HUV/kåpe med 4 servicetilganger, økt kjelekapasitet til 90 kW og nytt styrepanel i tillegg til flere andre nyheter.

HW-Isolasjon

HeatWork AS har utviklet egen isolasjon for bruk til konseptet. "Riktig isolasjon og tildekking i tineprosessen er betingelsen for 100 % resultat. Ingen fyrer med dører og vinduer åpne, eller satser på et hus uten riktig isolering," sier Simonsen. "Vi har registrert at dette ikke alltid blir fulgt. Resultat og økonomi blir da deretter."

Miljøkrav

HeatWork AS har fokus på å følge de strenge krav som stilles til fyrkjeleteknologi for det europeiske markedet. Dette gjør at vi har valgt anerkjent, europeisk kjeleleverandør og følger nøye de standarder og miljøkrav som EU til enhver tid fastsetter.

Fabrikken er lokalisert i Narvik, og startet produksjonen i 2005 etter en omfattende utviklingsperiode. HeatWorks kunder er i hovedsak maskinentreprenører, anleggsgartnere, utleieselskap, kommuner og aktører innen bygg og anlegg. HeatWorks forhandlere i Finland/Baltikum/Russland er Konekesko Oy, og i Sør-Norge, Nanset Standard AS.