Terex selger Atlas

Terex Corporation kvitter seg med nok en del av selskapet bare kort tid etter at Terex solgte gruvedivisjonen sin til amerikanske Bycurus International Incorporation.

Terex

Terex

Publisert Oppdatert

Denne gangen dreier det seg om Terex Atlas Heavy Construction Equipment i Ganderkesee, Tyskland, samt produksjonen av kraner med knekkarm i Vechta og Delmenhorst. I Norge er Atlas-fabrikken kjent fra gammelt av som en av verdens beste produsenter av hjulmaskiner og det er mange norske brukere som fortsatt sverger til Atlas hjulgravere.

Motorsalg AS i Bergen, som har forhandlet Schaeff (Atlas Schaeff) siden 1970, ble totalleverandør av Terex anleggsmaskiner - inkludert Terex Atlas - så sent som i fjor høst. Daglig leder i Motorsalg, Frode Hatlestad, forteller til tungt.no at de er blitt informert om at et investeringsselskap har lagt inn et bud på Atlas, men at detaljene rundt salget ikke er klare ennå.

Produktlinjene som skal selges inkluderer beltegående, hjul og skinnegående gravemaskiner, knekkbom-kraner og materialhåndterere merket Terex Atlas. Transaksjonen inkluderer også lastebilkraner i Storbritannia. Atlas-virksomheten fordeler seg på forretningsområdene Terex Construction og Terex Cranes.

Terex kompaktmaskiner (tidligere kjent som Schaeff), mini og midi-gravere og kompakte hjullastere, sammen med Terex Fuchs, er ikke en del av avtalen. Heller ikke med i salget er Terex stive og rammestyrte dumpere, traktorgravere og andre produkter laget i Storbritannia.

De rundt 800 ansatte som blir berørt av avtalen får overført sine ansettelser til ny eier.