TESS økte med 21 prosent

Regnskapet for 2007 viser at slangeleverandøren TESS fortsetter å levere gode resultater. I fjor passerte selskapet to milliarder i omsetning.

Publisert Oppdatert

I 2007 omsatte TESS for 1,898 milliarder kroner. Det er en økning på 330 millioner kroner fra 2006, tilsvarende sterke 21 prosent. I tillegg kommer omsetningsverdien av gassdistribusjon på 200 millioner kroner.

Driftsresultatet økte med 9,3 millioner, eller 8,4 prosent, til 120 millioner kroner. Samtidig var det en marginal økning av resultatet før skatt til 117 millioner kroner.

- Resultatet er godt, men nye avskrivningsregler for deler av varelageret gjør at driftsresultatet, sammenlignet med tidligere år, ikke framstår fullt så sterkt som det faktisk er, kommenterer disponent Erik Jølberg (bildet), en av gründerne i TESS.

Jølberg forteller at omsetningen passerte milliarden i første halvår 2008. Det er en økning på 15 prosent. - Erfaringsmessig er annet halvår større enn første. Vi ser også at mye av økningen kommer fra satsingen på totalansvar for levering av komplette tekniske systemløsninger med slanger og hydrauliske komponenter. Det gir resultater, så dette lover godt i er år med 40-årsjubileum for TESS, sier disponent Erik Jølberg.