"The toughest on Earth"

For 11. gang ble Caterpillar Operator Challenge arrangert i Malaga i Spania.

Cat er verdens største produsent av entreprenørmaskiner målt i omsetning.

Cat er verdens største produsent av entreprenørmaskiner målt i omsetning.

Publisert Oppdatert

Til sammen 40 deltakere fra 20 land var samlet på demosenteret til Caterpillar for å konkurrere om å bli den beste Cat-føreren. Fra Norge deltok tre maskinførere i det som Caterpillar kaller for "The toughest competition on earth".

Før avreise til Spania hadde de tre norske deltakerne, Tommy Haga fra Sandes, Thomas Barlien fra Overhalla og Ole Anton Stø fra Vinstra, vunnet de tre delkonkurransene som Pon Equipment arrangerte i henholdsvis Sandnes, Trondheim og på Lillehammer. Fra 1. til 5. november konkurrerte de mot 36 deltakere fra 18 land i Europa, pluss en deltaker fra Asia, nærmere bestemt fra Mongolia.

Deltakerne ble delt opp i seks forskjellige lag, bestående av representanter fra de forskjellige landene. Alle konkurrerte individuelt, men det ble regnet ut sammenlagtpoeng for hele laget og for de forskjellige landene.

I løpet av konkurransedagene var deltakerne gjennom åtte forskjellige individuelle øvelser og en felles lagkonkurranse. Øvelsene besto av presisjonskjøring med veihøvel, laste og kjøre tipptruck, kjøre graver kun ut i fra GPS, ta av 10 cm masselag med dozer, styre skuffa på en minigraver rundt hindringer samtidig som man lastet en minidumper, laste tipptruck med hjullaster, kjøre og laste med beltelaster og presisjonskjøring med kompaktlaster. I hver øvelse ble det gitt plusspoeng blant annet ut i fra hvor rask man var og hvor godt man utførte øvelsen. Utøverne fikk minuspoeng om man kom borti hindre, ikke fulgte sikkerhetsprosedyrer, ikke var nøyaktig nok etc.

De norske utøverne gjorde en hederlig innsats og vant tre av åtte øvelser.

Du kan lese mer om Caterpillar Operators Challenge i AnleggsMagasinet nr.9