Tjente 400 millioner - nå kjøper han farge-TV

For tre år siden gikk Per Aftreth av som konsernsjef i AF Gruppen. Nå synes han det var på tide å selge sin andel av gruppen til OBOS. Dermed ruller det inn 400 millioner kroner på kontoen. Når Finansavisen spør gründeren om det nå blir ny bil og et par hus, svarer han sindig: - Nei, men jeg skal kjøpe med farge-TV.

I det nye selskapet blir Per Aftreth medeier med en eierandel på 25%. Aftreth er gründeren som etablerte og bygde opp entreprenørselskapet AF-Gruppen.

I det nye selskapet blir Per Aftreth medeier med en eierandel på 25%. Aftreth er gründeren som etablerte og bygde opp entreprenørselskapet AF-Gruppen. Foto: Foto: AF-gruppen

Publisert Oppdatert

For OBOS sin del betyr transaksjonen at de har økt sin eierposisjon fra 13,6 prosent til 28,8 prosent. Til Hegnar Online hevder de at et bud på hele selskapet dog er uaktuelt.

AF ble startet av Per Aftreth sammen med noen medarbeidere da de brøt ut fra Selmer i 1986. Senere fusjonerte de med Ragnar Evensen og ble børsnoterte.

I 2007 ga han seg som konsernsjef og overlot stafettpinnen til Pål Egil Rønn. Etter dette ville han ikke engang sitte i styret, meldte E24 dengang. Etter sigende begrunnet han avgjørelsen med gamle indianertradisjoner: - Den gamle høvdingen ble dyttet utfor et stup. Det er brutalt, men hensiktsmessig for stammen. Sjefsskifter skal skje brått, og man skal ikke dra med den gamle lederen, mente Aftreth.

Nå selger han altså sin del av livsverket, og den gamle høvdingen kan sikkert forsørge sin egen stamme på godt vis i årene fremover.

Selskapet har i dag omkring 2100 ansatte i Norge, Sverige, Polen og Kina.

Foto: AF-gruppen