To barnehager for under 20 millioner

Publisert Oppdatert

Nå får kommunen to nye barnehager for godt under 20 millioner kroner. Roger Bjerkeli AS skal bygge Isebakke barnehage, skriver Halden Arbeiderblad.

Kontrakten for Brekkerød barnehage går derimot til Solid Entreprenør AS fra Rolvsøy.

- Vi kan begynne med det samme, sier en fornøyd Roger Bjerkeli som først må avvente om andre budgivere klager på kommunens valg av byggefirma. Når alle formaliteter er i orden, kan byggearbeidene starte. Barnehagen skal stå ferdig 30. juni neste år.

11 anbud

Det kom inn i alt 11 anbud. To av dem kom fra tyske firmaer. Etter forhandlinger med en del av firmaene, valgte å dele oppdaget på to firmaer. Alle 11 har nå fått melding om hvem som ble foretrukket. Rådmannen vil overfor HA ikke offentliggjøre de to anbudssummene av hensyn til klagefristen og at anbyderne ikke kjenner hverandres tilbud. Men han bekrefter at samlet pris er under 20 millioner kroner. I tillegg kommer uteanlegg, inventar i og utstyr som ikke er med i anbudet.

Under halv pris

Administrasjonens opprinnelig forslag til Brekkerød barnehage ville alene ha kostet 23,5 millioner. Kommunens kostnader for de to barnehagene gikk kraftig ned etter at det ble tatt politisk initiativ til å bygge helt annerledes enn det administrasjonen først la opp til. Nå skal samlet pris for to barnehager være fem-seks millioner under prisen for det første Brekkerød-prosjektet.

Bjerkeli forteller at han kunne ha satt opp begge barnehagene for under 20 millioner kroner.

Firmaets 12 ansatte ble i går invitert ut. Det hadde sjefen lovet dem dersom de fikk oppdraget fra kommunen.

- Jeg synes ikke situasjonen innen byggebransjen i Halden er så svart som enkelte vil ha det til. Det er fortsatt jobber å regne på, og jeg ser like langt inn i neste år som jeg gjorde for ett år siden, sier Roger Bjerkeli.