T.O. Bull AS solgt til Nordic Crane Group AS

Nordic Crane Group AS overtar mobilkran- og transportvirksomheten til T.O. Bull AS med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2011.

T.O.Bull er en av Norges ledende innen utleie av lastebilkraner.

T.O.Bull er en av Norges ledende innen utleie av lastebilkraner.

Publisert Oppdatert

Kran- og transportvirksomheten består av 190 ansatte og 160 mobilkraner/lastebilkraner/trekkbiler. Virksomheten fortsetter som før med alle kontrakter, avtaler og forpliktelser som ligger i T.O. Bull AS, heter det i en pressemelding fra de to selskapene.

Ifølge lokalavisen Eidsvold Blads nettutgave, ebu.no, ble de ansatte i bedriften orientert om avgjørelsen tirsdag kveld. Tom Ola Bull startet med kraner og lastebiler for 40 år siden og selskapet hans har i mange år vært den største aktøren i Oslo-regionen.

Overtakelsen inkluderer ikke betongpumper. Denne virksomheten skal drives videre av Tom Ola Bull gjennom det nystartede selskapet T.O. Bull Betongpumping AS. 

Ansatte i betongpumpevirksomheten har fått videre ansettelse i selskapet, også det med virkning fra 1. januar.

Nordic Crane Group er Skandinavias ledende aktør innenfor mobilkraner og spesialtransport. Nordic Crane Group AS har virksomhet fra Malmø i sør til Hammerfest i nord og vil etter overtakelsen omsette for over én milliard norske kroner.

Nordic Cane Group har i alt 700 medarbeidere. Selskapet eies med halvparten hver av familiene Kynningsrud og Stangeland gjennom selskapene Kynningsrud Holding AS og TS Eiendom AS. Markedene er bygg/anlegg, petroleum/industri, vindkraft og transport.

Adm. dir. Trond Helge Skretting i Nordic Crane Group AS sier i en pressemelding at han er fornøyd med overtakelsen av en så veldrevet bedrift som T.O. Bull AS. - Oppkjøpet setter Nordic Crane Group AS i stand til å gjennomføre større løfte- og transportavtaler i Skandinavia i konkurranse med store utenlandske aktører, sier Skretting.

Tom Ola Bull, eier i T.O. Bull AS sier han er glad for at kran- og transportvirksomheten overtas av Nordic Crane Group AS og er fornøyd med at bedriften videreføres av et solid selskap i bransjen.