To markedsledere slår seg sammen

De to heleide datterselskapene av Hexagon AB i Norge, Scanlaser AS og Leica Geosystems AS, annonserte mandag 9. mai at de har til hensikt å slå seg sammen.

Publisert Oppdatert

For å tilpasse seg et stadig voksende og sammenfallende marked, har de to selskapene ønske om å slå seg sammen for ytterligere å befeste sin posisjon som markedsledere.

I følge selskapet vil en felles organisasjon etterkomme kundenes og markedets krav til en bredere produktportefølje, og en uovertruffen service og supportorganisasjon.

Selv om de to selskapene vil opptre som et felles selskap, vil de allikevel bestå som to separate juridiske enheter inntil videre. Dette er en beslutning som er forankret hos den lokale ledelsen, og vil kun berøre de norske enhetene.

Scanlaser AS er ledende på maskinstyring og lasere, og er del av Hexagon-konsernet. Selskapet leverer maskinstyringssystemer til entreprenørbransjen, og lasere til bygg- og anleggsbransjen.  Scanlaser leverer helhetsløsninger; dvs. rådgivning, montering, opplæring og support i tillegg til produkter. Scanlaser har hovedkontor i Aurskog, og har for tiden 28 ansatte og har fem salgskontorer i Norge (Aurskog, Drammen, Bergen, Kristiansand og Trondheim).?

Produkter fra Leica Geosystems er verdensledende innenfor områdene 3D-datainnsamling og bearbeiding. Leica Geosystems er del av Hexagon-konsernet. Hovedmarkedet er topografisk måling, kontrollmåling, bygg- og anleggsmåling, GIS, gruvemåling og industriell måling med teknologiene laser, GPS og bildehåndtering. Leica Geosystems AS i Norge har for tiden 20 ansatte og har tre salgskontorer i Norge. (Oslo, Bergen og Trondheim)