23948sdkhjf

To nye fra Kramer

Ut med 280, inn med 550 og 650.

Kramer hadde lagt lanseringen av de to nye kompakhjullasterne til den lille østerrikske fjellandsbyen Damüls, ca 1400 moh. Her var brøytekantene vel to meter og natten før arrangementet kom det ytterligere en halv meter, og det bare fortsatte å lave ned. Flere av maskinene var påmontert snøfresere fra Zaugg, så det var med andre ord ideelle forhold for prøvekjøring.

Traktor

Modellene 550 og 650 erstatter den utgåtte modellen 280 og er i 0,6 m3-klassen. I følge Kramer er maskinenes ytelser i "stor-maskin"-klassen, men i et kompakt design og med et optimalisert kraft-til-vekt-forhold.

Utseendemessig er 550 og 650 like og begge modellene er utstyrt med samme Yanmar dieselmotor som yter 48 hk. Den største forskjellen er vekten som er 3600 kg for 550 og 3800 kg for 650, og de kan utstyres med skuffer fra henholdsvis 0,55 til 1,1 m3 og 0,65 til 1,1 m3. Toppfarten er oppgitt til 30 km/t for begge maskinene. Utstyres hjullasterne med hengerfeste kan de registreres som traktor.

Som resten av Kramer Allrad-rangen har også 550 og 650 firehjulsdrift og firehjulsstyring.

Hydraulikksystemet leverer i standard utgave 52 l/min og 190 bar. Velger man "powerflow" økes kapasiteten til 80 l/min.

Under lanseringen i Damüls fortalte adm. direktør Karl Friedrich Hauri at de to nye modellene er svært kjærkomne tillegg i Kramer Allrad-serien og at de første tilbakemeldingene fra markedet er svært positive.

- Vi er virkelig stolte av vår utviklingsavdeling. De nye modellene oppfyller kravene til mange brukere og gir dem mulighet til å kjøpe en Kramer-maskin for første gang, forklarte Hauri. Modellene retter seg blant annet mot entreprenører, utleiefirmaer, anleggsgartnere, kommuner og andre offentlige etater.

Mars

Den norske Kramer-importøren H & H Maskin AS i Moss, representert ved daglig leder Tom Erik Huse og selger Christer Mathiesen, forhandler i Vestfold og Telemark Størk Heggedal (S-Tech AS) og forhandler i Follo/Akershus Ole Anton Liverud (Follo Landbrukshandel), var alle i Østerrike for å bli bedre kjent med de to nye modellene.

-550 og 650 fyller ut gapet mellom 350, som for øvrig er en av våre bestselgere, og 750. Maskinene løfter enkelt en steinpall på 1600 kg, noe som gjør at de dekker behovet for mange brukere. Vi kommer til å ha hengerfeste på alle vi tar inn, slik at de kan registreres som traktor, sier Tom Erik Huse.

I all beskjedenhet gledet de seg til å få hjem maskinene til Norge. Kjenner vi de driftige herrene riktig er nok salget allerede i gang og det ble oss fortalt at maskinene vil være klare for levering i løpet av mars.

Selv om det i mars nærmer seg slutten på vinteren, i hvert fall i Østlands-området, kan det jo hende at 550 og 650 får noe av det samme lanseringsværet som det vi opplevde i Damüls.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063