Trekker anbudskonkurranse

Publisert Oppdatert

Etter råd fra kommuneadvokaten avlyser Odda kommune anbudskonkurransen om ny Rabben barnehage «med øyeblikkelig virkning», skriver Hardanger Folkeblad. Rådmannen håper likevel at barnehagen kan stå ferdig i januar 2010.

Kommunestyret skulle bestemt entreprenør for den nye barnehagen i møtet sist onsdag. Rådmannen hadde konkludert med at det var Røynstrand Entreprenør A/S som burde få jobben, med Berge Sag A/S som alternativ. Den tredje tilbyderen var Høyer Odda A/S. Men rådmannen trakk saken i 12-time. Bakgrunnen for det var blant annet oppslag i Hardanger Folkeblad der to av anbyderne protesterte mot at kommunen hadde valgt en entreprenør som de to andre anså som inhabil. I kommunestyret sa rådmannen at han ønsket å oversende saken til kommunens advokat for å få en juridisk vurdering av habilitetsspørsmålet.

Inhabil

Det svaret forelå fra kommuneadvokaten allerede fredag ettermiddag.

Ifølge rådmann Finn Kristoffersen konkluderer også kommuneadvokat Karsten Solberg i advokatfirmaet Rasmussen & Broch med at Røynstrand Entreprenør A/S burde ha vært erklært inhabil allerede i prekvalifiseringen. Solberg mener også at tilbudet fra Høyer Odda burde vært forkastet fordi det ikke tilfredsstiller kommunens behov.

I utgangspunktet var fem selskaper med på anbudsrunden. Tre gikk altså videre.

- Hvordan vi nå skal løse denne saken videre er ikke avklart. Men jeg både håper og tror at vi ikke vil få noen særlig lang forsinkelse, sier rådmannen.

Ny runde

Rådmannen sier at Odda kommune nå må gå en ny runde i saken.

- I henhold til annonsen Odda kommune satte inn i DOFFIN-basen (offentlige anbud) stod det i utlysingsteksten at vi tok forbehold om minimum tre deltakere. På bakgrunn av at vi nå bare står igjen med to velger vi å avlyse konkurransen. Dette er i samsvar med råd fra vår egen advokat og i fra advokatfirmaet Grette, sier rådmannen til HF