23948sdkhjf

Endelig tilbake i anlegg

Knuste Garderfjellet på nittitallet, nå vil han løfte merkene til Hako Maskin

Fra mai har Trond Berkana vært salgssjef hos Hako Maskin, nå vil han ha merkevarene hos Hako Maskin opp og frem.

Ikke overraskende blir fokuset lagt på Liugongs to nyeste modeller, 930E og 908E, men Trond er fast bestemt på at det er gode muligheter for minigravere fra Yuchai, knuse- og sorteringsskuffene fra MB og pigghammerne og klypene fra Giant som nå får navnet Hako Giant.

Knuste Garderfjellet

Han kommer fra en stiling som salgs- og markedssjef for termoteknikk hos Robert Bosch AS. Frem til 1997 arbeidet han for Gunnar Holth Grusforretning, hvor han blant annet var med på å knuse Garderfjellet.

- Endelig er jeg tilbake i anleggsbransjen igjen med diesel- og oljelukt, smiler Berkana.

Han har hatt fulle dager syv dager i uka siden han startet, så det virker som om han har en plan. Websidene skal bli nye, systemene rundt salg, brosjyrer og servicerutiner er noe av det som skal komme i ny og forbedret utgave. Nå har han akkurat vært med på tredagers kurs på de nye maskinene, holdt av eksperter fra Kina.

To nye

Åttetonneren 908E er på endelig på plass etter to års ventetid. Det er en populær maskin for Hako Maskin og nå har den nytt design på skjæret, ny hytte, ny motor fra Yanmar og kan bli levert med norsk pakke som inneholder LED-lys, tre skuffer og tilt fra Engcon. Den har også fått ny hydraulikk fra Inline.

32-tonneren 930E er også kommet til Hønefoss med nytt design, ny nytte, nytt understell, ny hydraulikk fra Kawasaki og til med litt gromlyd fra Cummins-motoren som har steg IV-nivå med adblue.

Den har som standard webasto og sentralsmøring og luftfjæret stol. Maskinene er fortsatt prisgunstige i forhold til konkurrentene, men det skal være et merkbart kvalitetsløft nå mener Berkana.

Det er nok mange som er forutinntatt mening om kinesiske gravere, men han har tro på at å få flere til å prøve de nye maskinene vil hjelpe.

I den forbindelse skal det arrangeres demodager 17 til 19 august på Veidekkes tomt i Stokke. Da skal fokus være på utstyr fra MB og maskiner fra Liugong.

– Jeg tror 2017 blir et bra år for oss, men 2018 tror jeg blir veldig bra, kommenterer Berkana.

Syv maskiner var på vei til Norge og Hako Maskin på Hønefoss, de befant seg et sted på havet da dette ble skrevet. Flere nye gravere og hjullastere vil lanseres fra Hønefoss snart, får vi vite.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094