Tror på milliardomsetning

2009 blir et milliardår og vi kommer til å tjene penger, sier adm. direktør i Pon Equipment AS, Inge Stensland.

sier adm. direktør i Pon Equipment AS, Inge Steinsland.

sier adm. direktør i Pon Equipment AS, Inge Steinsland.

Publisert Oppdatert

For tre år siden sto Inge Stensland på anleggsmessen på Hellerudsletta og snakket om en fremtid med kraftig vekst for den nederlanskeide Cat-importøren. Han innrømmer at situasjonen i dag er veldig annerledes sammenlignet med 2006.

- Vi kommer til å omsette for en milliard kroner i 2009, det betyr en reduksjon i omsetningen i forhold til fjoråret på 15-20 prosent. Sammenlignet med markedet forøvrig er dette tall vi er veldig godt fornøyd med, sier Stensland. Siden i fjor har Pon Equipment kuttet markant i kostnadene, men bedriften har også investert i nye verksteder og opplever en sterk økning på servicesiden.

- På dette området vokser vi for hver eneste måned, forteller Stensland og viser blant annet til åpningen av et nybygg på 2500 m2 i Stavanger i juni i fjor, åpning av en ny avdeling i Kristiansand i januar i år, og nye verksteder i Porsgrunn og Bergen (nybygg) i løpet av sommeren. Rosinen i pølsa på servicesiden må vi likevel langt nord i landet for å finne. I forbindelse med gjenåpningen av gruvevirksomheten i Syd Varanger har Pon ikke bare sikret seg leveranser av maskiner, men også en omfattende serviceavtale med gruveselskapet. Til nå har Pon Equipment rekruttert noen og tyve ansatte til Kirkenes. Før jul skal serviceavdelingen til Pon i Syd-Varanger opp i mellom 40 og 50 ansatte.

- Målet er å lage et "state of the art"-servicetilbud, et tilbud man ikke har sett maken til her til lands til nå. Når det gjelder fremtiden for anleggsmarkedet synes Stensland bildet er kompleks. Maskinstatistikken for 1. kvartal var svært svak (ned 62 prosent).

- Holder trenden fra 1. kvartal seg gjennom året vil vi se en dramatisk reduksjon for bransjen. Jeg tror vi er veldig nær bunner i markedet og vi at fremover vil oppleve en behersket, gradvis forbedring. Mye står og faller på boligmarkedet og psykologien som driver dette markedet, mener Stensland. Norges Banks siste rentekutt er positivt for Pon Equipments kunder, avslutter Pon-sjefen.