Trosser nedgangstidene

Atlas Copco og Manitou har meldt avbud til anleggsmessen Intermat, men med få unntak trosser de internasjonale maskinprodusentene nedgangstidene. Moxy-debut i oransje Doosan-drakt er bare en av mange nyheter i Paris i april.

Doosan bytter ut hele hjullasterserien sin i løpet av året.

Doosan bytter ut hele hjullasterserien sin i løpet av året.

Publisert Oppdatert

Finanskrise og usikkerhet om fremtiden gikk igjen da utstillerne viste seg frem for fagpressen på før-premieren i Paris i januar. Mange har måttet redusere produksjonen og forventningene til 2009 betraktelig. Men livet går sin gang også for produsenter av anleggsmaskiner, og promoteringen av nye produkter har ikke stanset helt opp.

Selv om Moxy nylig måtte sende ut permitteringsvarsel i én måned for ansatte i produksjonen, legges det opp til premiere for visningen av Moxy i ny drakt. Etter at Doosan overtok den norske dumperprodusenten i fjor høst, var det ventet endringer. Nå kommer i første omgang Moxys velkjente dumpermodeller MT31 og MT41 i Doosans orange farger.

Nyheter i april

Komatsu viser for første gang sin nye rammestyrte dumper (25 tonn), mens Caterpillar har en rekke nye produkter som vil bli vist for første gang i Europa, blant annet en ny stor gravemaskin (345). Volvo CE kommer med nye oppdaterte gravemaskinmodeller, med vekt på innovasjon for om mulig å finne en vei ut av finanskrisen. Oppkjøpet av Ingersoll Rands veimaskindivisjon vil også bli tydelig på Volvos stand. Intermat blir også første sjanse til å stifte nærmere bekjentskap med Volvo CEs nye toppsjef, Olof Persson.

Hyundai lanserer sin nye Dash 9-serie, et nytt track and trace-system og er også i gang med en storstilt promoteringskampanje overfor det skandinaviske markedet med bil og reise til Korea i premie. Men da må du kjøpe gravemaskin først¿