Tunnelteknikk AS blir en del av Implenia

Vann- og frostsikringstjenester samles i en og samme forretningsenhet. Tunnelteknikk AS blir, med virkning fra 1. januar 2014, en del av Implenia.

Tunnelteknikk AS har kontor og produksjonslokaler i Sula kommune i Møre og Romsdal. Selskapet blir en egen avdeling av Implenia Norge med fokus på levering og montering av vann- og frostsikring i tunneler og bergrom.
Tunnelteknikk AS har kontor og produksjonslokaler i Sula kommune i Møre og Romsdal. Selskapet blir en egen avdeling av Implenia Norge med fokus på levering og montering av vann- og frostsikring i tunneler og bergrom.
Publisert Oppdatert

Implenia Norge

Implenia Norge har 480 medarbeidere og omsatte for 1,3 milliarder kroner i 2012. Selskapet kan vise til mange års erfaring og ekspertise innen komplekse infrastrukturprosjekter i hele Norge og Sverige.

Implenia Norge tilbyr tjenester innen vei, tunnel og bro, jernbane og sporvei, vannkraftverk og infrastruktur i byer, samt tjenester innen utvalgte segmenter som miljøkartlegging og -sanering, vann og frostsikring av tunneler, fjellsikring og injeksjon, jernbaneteknikk og mikro-tunnelling.

Implenia har hovedkontor på Lilleaker i Oslo. Selskapet har også kontorer i Bergen, Stavanger, Ålesund, Stjørdal, Stockholm og Malmø. Implenia Norge omfatter også datterselskapene Implenia Miljø AS, Tunnelteknikk AS, Norbridge AS, Midtnorsk Betongsprøyting AS samt Implenia Sverige AB.

Virksomheten har vært et heleid datterselskap siden november 2010, og en viktig samarbeidspartner i flere av de store tunnelprosjektene Implenia Norge har hatt de siste årene.

Selskapet, som har kontor i Sula kommune i Møre og Romsdal, hadde en omsetning på 91,7 millioner kroner og resultat før skatt på 4,6 millioner kroner i 2012.

67 ansatte

Tunnelteknikk har ekspertise innen levering og montering av vann- og frostsikring i tunneler og bergrom. Virksomheten vil etter fusjonen organiseres som en egen vann- og frostsikringsavdeling i Implenia, og fortsatt levere denne type tjenester internt og eksternt - som tidligere.

Selskapet har i dag 67 ansatte, hvorav 64 er tilknyttet montasje av hvelvløsninger. Selskapet har lang erfaring og kompetanse innen fagfeltet, og har hatt fokus på utvikling av nye hvelvløsninger, samt utvikling og tilpassing av spesialutstyr til bruk i dette arbeidet.

Bakgrunnen for sammenslåingen er styrenes ønske om å forenkle og styrke samarbeidet samt videreutvikle synergier mellom enhetene.

Administrerende direktør Petter Vistnes i Implenia.
Administrerende direktør Petter Vistnes i Implenia. Foto: Bård Gudim