23948sdkhjf

Tysklands høyeste gravemaskin

En Hitachi ZX 870-3 er konvertert til å bli Tysklands høyeste rivingsmaskin

Det tyske selskapet Kafril & Reinwlad Spezialbbruch GmbH, håndterer riving av større bygninger og konstruksjoner innenfor industrien.

Jobbene er krevende og som resultat har selskapet en del spesielt utstyr. Selskapet har etter hvert blitt kjent for blant annet å ha den høyeste gravemaskinen i Tyskland.

Øst-Tyskland

Ønsket til det Frankfurt-baserte selskapet har vært å vinne flere kontrakter på industriell riving og store anlegg.

Oppdragene er hyppige i gamle Øst Tyskland, men også resten av Europa er å regne som deres område.

Frem til nylig kunne Tysklands høyeste gravemaskin nå 40 meter, men høyde alene er ikke så interessant for dette selskapet.

Rekkevidde

Mye mer viktig var nemlig den horisontale rekkevidden, noe som kommer til sin rett i tettbygde områder. Etter to års jobb med organisering og seleksjon, ble deres visjon om den høyeste gravemaskinen en realitet. Nøkkelen var å bygge om en konvensjonell gravemaskin til å bli en rivningsmaskin.

Sterk og rask

Resultatet ble en gravemaskin med en allsidig moduldesign som var lett å transportere.

En Hitachi ZX 870-3 med et understell som ved hjelp av hydraulikk gjøres smalere for transport.

En av de viktigste funksjonene er de tre hydrauliske sylindrene. Når den arbeider med knusing er den svært rask takket være en ekstra ventil som hjelper to sylindre i arbeidet. Om den trenger enda mer kraft, for eksempel ved bruk av den lengste bommen, hjelper en tredje sylinder til.

Verktøyet

50 meter opp i luften sitter selve verktøyet, enten en 7-tonns hydraulisk hammer, knuser eller en saks, fra Atlas Copco.

Ved bruk av kort bom setter de på en HB 7000 Dust som er konstruert for maskiner fra 65 til 120 tonn. Selve hammeren har en diameter på 210 millimeter og den slår opp til 450 ganger i minuttet.

Kuttere og klyper

Når det skal kuttes med mellomlang bom har valget falt på en CC 4700 U kombikutter fra Atlas Copco som kan brukes både til å bryte betong og klippe stålforsterkninger. Når maskinen jobber med den lengste forlengerarmen brukes det relativt lette Atlas Copco-enheter som en MG 2100 klype eller knusere på 2,5 tonn.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078