Under samme tak

I lyse trivelige lokaler på Frogner, midt mellom Oslo og Gardermoen, er nå det meste av maskiner og utstyr fra Wacker Neuson samlet under samme tak.

Wacker Neuson AS flyttet inn i bygget i vinter. 1. juli overtok selskapet også ansvaret for salg og service av blant annet Wacker Neuson gravemaskiner og dumpere.

Wacker Neuson AS flyttet inn i bygget i vinter. 1. juli overtok selskapet også ansvaret for salg og service av blant annet Wacker Neuson gravemaskiner og dumpere.

Publisert Oppdatert

Fra 1. juli i år overtok Wacker Neuson AS ansvaret for salg og service av gravemaskiner og dumpere fra den tyske produsenten. Agenturet var tidligere hos Johs. Møller Maskin, men på grunn av strukturelle endringer ble det besluttet at salg og service av skulle overtas av Wacker Neuson AS, som igjen er et datterselskap av Wacker Neuson SE.

Overtakelsen har ført til flere ansatte og behov for utbygging av eksisterende bygningsmasse på Frogner, for blant annet å få større verksted og lager. Det er også planlagt å anlegge eget demoområde på den rundt 15 mål store tomten som selskapet disponerer.

- Vi har den desidert beste plasseringen en maskinforhandler kan ha. Helt inntil motorveien midt mellom Oslo og Gardermoen og med gode av- og påkjøringsmuligheter, sier Jan Gunnar Halstvedt.

Han har solgt gravemaskiner og dumpere fra Wacker Neuson i flere år og ble ansatt i selskapet tidligere i sommer.

Sverige

Halstvedt har allerede merket at den gunstige plassering har hjulpet på salget, selv om de ikke er helt oppe og går enda.

- Jeg gleder meg virkelig til neste år, da trår vi skikkelig på gassen. Resten av året i år skal vi bygge opp og legge ting til rette, sier Halstvedt. Fra lokalene på Frogner selges det og utføres service på blant annet teletinere, vibroplater, gravemaskiner, små dumpere og kompaktlastere på hjul og belter. Gravemaskinmodellene spenner fra 800 kilo til 14 tonn, mens kompaktlasterne har lasteevne fra 510 til 1150 kilo.

Enkelte utfordringer har det vært siden selskapet på Frogner ikke har hatt så store maskiner i sortimentet tidligere. Samme omstrukturering ble gjennomført i Sverige for halvannet år siden og vi har kunnet dra nytte av erfaringene de har gjort seg, sier Halstvedt.

I tillegg til hovedkontoret på Frogner har Wacker Neuson AS avdelingskontorer i Kristiansand og Trondheim, og de er i gang med å øke antall ansatte.