23948sdkhjf

22-årige Heidi er blant NCCs første kvinnelige lærlinger i asfaltfaget

– Å arbeide med asfalt er en helt annen måte å jobbe på, sier hun.

22-årige Heidi Fredriksen er NCC sin tredje kvinnelige lærling innen asfaltfaget. Den unge kvinnen fra Flekkefjord startet denne uken læretiden mot fagtittelen asfaltør på NCCs utleggerlag i Vest-Agder og Rogaland. Etter ett år som lærling innen fjell- og bergverksfaget, valgte hun å bytte til asfaltfaget.

– Å arbeide med asfalt er en helt annen måte å jobbe på, ofte utendørs som passer meg bedre. Asfaltfaget er et omfattende fagfelt som jeg gleder meg til å lære mer om, sier Heidi Fredriksen. Hun blir dermed den tredje kvinnelige lærlingen i asfaltfaget innen NCC Industry.

Med 22 asfaltlærlinger er NCC også den bedriften med flest lærlinger totalt innen dette fagfeltet, forteller NCC selv i en pressemelding.

- Vi har over tid jobbet bevisst med å rekruttere flere lærlinger ikke minst til asfaltfaget, og samtidig øke andelen jenter inn i bransjen, sier Even Hedland som er opplæringsansvarlig i NCC.

Ifølge Hedland kan Fredriksen se fram til en spennende og omfattende læretid fram mot fagprøve. Når årets utlegger-sesong er over, skal hun blant annet jobbe ved NCCs asfaltlaboratorium i Drammen, på selskapets verksted på Mjåvann og ved et av NCCs asfaltverk i Sørøst-Norge.

– Vi ønsker å gi våre lærlinger et skikkelig opplæringstilbud. Det krever at vi som selskap har arbeid til lærlingene og at vi gir hver enkelt en god oppfølging i læretiden, avslutter Hedland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094