Ungdommelig satsning

Når riksdekkende media hele tiden maser om finanskrise og stadig minner oss på at det skal være krise innen anleggsbransjen, skal man ha pågangsmot for å starte opp som entreprenør i disse dager.

Tor Kenneth Horrisland fra Øvrebø, i Vennesla

Tor Kenneth Horrisland fra Øvrebø, i Vennesla Foto: Njål Hagen

Publisert Oppdatert

Det er nettopp pågangsmot som Tor Kenneth Horrisland fra Øvrebø, i Vennesla kommune, beviser at han har. For litt over to måneder siden etablerte han firmaet TK Anleggsdrift og kjøpte sin første gravemaskin. Til tross for sin unge alder er han ikke helt ukjent med anleggsbransjen. Han var tidligere ansatt i et annet firma og har jobbet innen bransjen noen år allerede. Det har nok også hjulpet på interessen at han har en far og onkel som er og har vært i bransjen i mange år.

Fra dag én har han vært i full gang med å grave grøfter for legging av rør til fiberkabel, bredbånd og strøm i boligområder i Mandal. Her skal det graves grøfter og legges rør frem til ca. 300 boenheter. Det er mange trange gårdsplasser og gater. Det var nettopp derfor han valgte å kjøpe en Hyundai 55W-7A. Den 6 tonn tunge (lette) hjulgraveren tar seg lett frem mellom husene på boligområdet. Horrisland kjøpte i tillegg til graveskuffa, pusseskuffe, grøfteskuffe, feiekost og asfaltkutter. Med dette utstyret kan han utføre de fleste arbeidsoppgavene, fra å kutte asfalten, grave grøfta, planere og klargjøre for asfaltering, der det trengs.

Du kan lese mer om Horrisland i AnleggsMagasinet.