23948sdkhjf

Ungdommens dag

Hundretalls elever fra videregående skoler, fagskoler og lærlinger inntok messeområdet på Vei og Anleggs andre dag.

Ungdomsdag under Vei og Anlegg ble første gang arrangert i 2012 og ble en suksess. Så messearrangøren valgte å gjenta dette i år og oppfordret utstillerne til å ta godt i mot ungdommen. Flere av de vel 220 utstillerne arrangerte blant annet egne konkurranser.

Rundt 500 elever fra forskjellige skoler på Østlandet var invitert og torsdag formiddag var de samlet i Exporamasalen. Her var det laget et lite show med blant annet visning av en film hvor noen som har tatt samme utdanning som mange av elevene i salen er midt opp i, forteller om arbeidsdagene sine.

Lærlinger

Videre hadde Maskingrossisternes Forening (MGF) invitert de tre lærlingene Håkon Seierstad, Jostein Skaret og Marius Røed Hansen, som jobber hos henholdsvis Nasta, Pon Equipment og Volvo Maskin Service, til å fortelle litt om deres hverdag. På spørsmål fra Monica Hall, ansvarlig for ungdomsdagen, og publikum i salen, fortalte dem om utdannelsen, lærlingetiden, arbeidsoppgaver, lønn, hvordan skaffe seg lærlingeplass og at det er gode jobbmuligheter for de som vil inn i bransjen.

Messearrangøren oppfordret ungdommene til å ta bilder under besøket og legge ut bildene på Instagram. Den som tok beste bilde vant en Playstation.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078