Værsågod, 1000 meter tunnel passert

Tunneldrivingen på Filefjell går etter planen. Forrige uke uke markerte de ansatte på anlegget at en kilometer Filefjelltunnel er passert.


Tusenmeters-kake hører med. Prosjektleder Odd Erik Haugen deler kaken sammen med teknisk byggelder tunnel Sverre Kjos-Wnjum. Også Hæhre fikk egne kaker fra vegvesenet for å markere.

Tusenmeters-kake hører med. Prosjektleder Odd Erik Haugen deler kaken sammen med teknisk byggelder tunnel Sverre Kjos-Wnjum. Også Hæhre fikk egne kaker fra vegvesenet for å markere. Foto: Statens vegvesen

Publisert Oppdatert

Foto: Statens vegvesen

Bas Magnar Aardal i Hæhre Entreprenør AS styrer tunnelrigg i Filefjelltunnelen.

Bas Magnar Aardal i Hæhre Entreprenør AS styrer tunnelrigg i Filefjelltunnelen. Foto: Statens vegvesen

- Hæhre ligger på fremdriftsplanen og farten øker etterhvert. Planlagt fremdrift skal ligge på 110 meter i uka og gjennomslaget blir senhøsten 2015, forteller byggeleder Harald Stadheim.

 

På østsiden av den 5780 meter lange tunnelen har de nå kommet over 600 meter inn i fjellet, mens fremdriften på vestsiden har passert 400 meter.

 

Hæhre Entreprenør vil holde fullt trykk på tunnelarbeidet gjennom vinteren.

Både Hæhre og vegvesenet synes arbeidet har kommet godt i gang og de regner med å lage ferdig rundt 7 kilometer vei neste år.

Eksisterende E16 har stått urørt gjennom årets sesong, men til våren blir situasjonen snudd på hodet.

Da skal veien rives og bygges på nytt - strekning for strekning.

Kontrollingeniør Thomas Eriksen i Statens vegvesen følger med på arbeidet i tunnelen. Her er de i gang med å lade en salve på vestsida, mot Kyrkjestølen.

Kontrollingeniør Thomas Eriksen i Statens vegvesen følger med på arbeidet i tunnelen. Her er de i gang med å lade en salve på vestsida, mot Kyrkjestølen. Foto: Statens vegvesen