Valtra fikk CO2-hjelp av DHL

Mellom august og slutten av fjoråret reduserte den finske traktorprodusenten Valtra utslippene av karbondioksid med til sammen 270,16 tonn.

Publisert Oppdatert

Hasteleveranser gir mye unødvendig utslipp av CO2. Det fikk Valtra bevis for etter at de som den første store industrikunden i Finland ble med på DHLs GoGreen-tjeneste. DHL er en av Valtras viktigste logistikkpartnere.

- Vi fortsetter å delta i dette programmet, som de første fem månedene klart viste hvor mye som kan oppnås i forhold til å redusere CO2-utslipp, sier Matti Salminen, logistikksjef hos Valtra.

Programmet omfatter alle ekspressleveringer som DHL leverer til Valtra, primært leveranser av reservedeler. I tillegg bruker Valtra DHLs tjenester for containertransport, forsendelse av traktorer og lagerhold, forteller Salminen. Han sier at sier GoGreen-tjenesten reduserer utslipp av karbondioksid gjennom bedre ruteplanlegging og mer effektiv logistikk.

I tillegg kompenseres utslipp av karbondioksid med å plante trær og andre tiltak. 9. juni 2010 plantet DHL og Valtra trær for å binde karbondioksid på statseid jord i Padasjoki, Finland. Ifølge beregninger binder et enkelt tre 20 kilo karbondioksid i året, eller totalt 1000 kg over forventet levetid på 50 år. Disse prosjektene er i samsvar med Kyoto-avtalen