Vant pris – skifter navn

26. mai ble selskapet kåret til årets utleieselskap i Europa. I morgen skifter Bautas navn til Ramirent.

Publisert Oppdatert

Norges største utleieselskap innen maskiner til bygg og anlegg ble kåret til årets utleieselskap på den årlige samlingen til ERA (European Rental Association) i Praha.

ERA representerer utleiebransjen i hele Europa med mer enn 4000 utleieselskaper og en samlet omsetning på over 160 milliarder kroner.??- Det å få en slik anerkjennelse, spesielt i så tøffe tider, setter vi stor pris på - og spesielt når det kommer fra våre egne, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Bautas Ramirent. ?I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at den er gitt for "en meget profesjonell organisasjon som klarte å vende den vanskelige markedssituasjonen til noe positivt gjennom å raskt kutte kostnader, styrke sin finansielle posisjon og levere bra resultater."

- Bare i Norge har vi gjennomført en massiv kostnadsreduksjon på over 200 millioner kroner, samtidig som vi har klart å modernisere utstyrsparken, effektivisere driften og satt fokus på økt kundeservice", fortsetter Bøe. ?

Bautas er en del av det finske utleieselskapet Ramirent er, som har over 360 utleiesteder i tolv land og over 3.900 ansatte.

Bautas ble etablert 1. juni 1997 som et heleid datterselskap av Veidekke ASA. Selskapet har vokst kraftig fra en omsetning på 80 millioner og 83 ansatte i 1997 til en omsetning i overkant av en milliard og med ca 620 ansatte i 2008. Oppkjøp av flere utleieselskap, blant annet Altima (2004) og Stavdal Maskinutleie (2000) har bidratt til denne veksten. Veidekke solgte Bautas til Ramirent høsten 2002.

Bautas er i dag Norges største aktør innen utleie av maskiner og utstyr til bygg og anleggsbransjen, industribedrifter, offentlig virksomhet samt privatmarkedet. Bautas har ca 35.000 maskiner i sin park og 40 avdelinger rundt i hele landet.