Vassbakk & Stol nekter boten

Selskapet Vassbakk & Stol er ilagt et forelegg på 500.000 kroner for manglende godkjent skiltplan for omkjøring rundt et anleggsområde på riksvei 44 på Gausel i forkant av dødsulykken 9. september 2007. Det skriver Aftenbladet i dag.

Publisert Oppdatert

Den 27 år gamle motorsyklisten Frode Tønnesen ble funnet omkommet tidlig om søndagsmorgenen ved stedet der Vassbakk & Stol var i gang med å bygge ny rundkjøring. 27-åringen kolliderte trolig med det provisoriske autovernet som var satt opp.

Kort tid etter ulykken uttalte Statens vegvesen at skiltingen på stedet var mangelfull og at omkjøringen heller ikke var varslet og godkjent i henhold til regelverket. Nå har påtalemyndigheten kommet til samme konklusjon.

- Påtalemyndigheten mener at det ikke forelå en godkjent plan for omkjøringsveien i forkant av ulykken. Og hvis det hadde vært en godkjent plan, ville skiltingen på stedet vært annerledes og bedre. Varslingen av omkjøringsveien var ikke god nok, sier politiadvokat Christian Børge Sørensen ved Stavanger politistasjon til Aftenbladet.no.

Vassbakk & Stol nekter for å ha gjort noe straffbart og vil derfor ikke vedta forelegget.