Vinterdagene 2014:

Vegdirektøren delte ut vinterdriftpris

Han har i mange år jobbet med både utvikling og utførelse av vintertjenester. For dette arbeidet mottok Jostein Bø fra Mesta AS Vinterdriftsprisen 2014 under vinterdagene i Øyer.

Vegdirektør Terje Mo Gustavsen (t.h.) overrakte Vinterdriftsprisen 2014 til Jostein Bø.
Vegdirektør Terje Mo Gustavsen (t.h.) overrakte Vinterdriftsprisen 2014 til Jostein Bø.
Publisert Oppdatert

Det er Bransjenettverk for vinterdrift som utnevner mottakere av prisen. Blant flere gode kandidater ble Jostein Bø fra Mesta årets vinner. Bransjenettverkets begrunnelse for utnevnelsen er:

Jostein Bø har jobbet et langt liv med både utførelse og utvikling av vintertjenester. Han er en verdig representant for våre mange vinteroperatører som står på dag og natt i de mest hektiske periodene av vinteren, for å holde veiene farbare og i god stand. Han har lang erfaring både fra brøyting, strøing og høvling. Denne erfaringen har han delt med andre gjennom sitt arbeid som maskininstruktør, ved undervisning og deltakelse i utviklingsprosjekter innen vinterdrift.

Bø har vært aktivt med i flere FoU-prosjekter, blant annet Vinterfriksjonsprosjektet som utviklet den nye fastsandmetoden. Her var han en av nøkkelpersonene for utvikling og utprøving av nye løsninger som etter hvert endte opp med dagens system med befukting på tallerkenspreder. Han har også satt spor etter seg ved å delta i utvikling av kurs og læremateriell til vinterkursene som etter hvert er innført for alle vinteroperatører, og gjennom forelesninger hvor han også får formidlet sine erfaringer på en profesjonell og underholdende måte. Han er en praktiker med pedagogiske evner som har bidratt aktivt til utvikling og løfting av fagområdet. Bø har sin bakgrunn fra vedlikeholdet i Statens vegvesen og fra 2003 i Mesta.