Veidekke åpner pungen

Som et ledd i Veidekkekonsernets satsing på det svenske markedet, har Veidekke Entreprenad AB kjøpt Brinkab AB. Brinkab har det meste av sin virksomhet fra Norrlandskysten og ned til Stockholmsområdet, samt i Kiruna.

Foto: Foto: Veidekke ASA.

Publisert Oppdatert
Brinkab ble etablert i 1997.

Brinkab ble etablert i 1997.

Brinkab ble etablert i 1997, og er et veldrevet selskap i anleggssektoren. Virksomheten består hovedsakelig av nybygging, ROT (renovering, ombygging og tilbygg), service og stillasmontering for industrisektoren.

Selskapet omsetter årlig for ca. 140 millioner svenske kroner og har 130 ansatte.

- Oppkjøpet av Brinkab styrker anleggsvirksomheten vår, og er i tråd med vår strategi med tanke på tilvekst og utvidelse innenfor de prioriterte områdene, sier Per-Ingemar Persson, konserndirektør for Veidekke Sverige AB.

- Veidekke ønsket å styrke sin anleggskompetanse og -kapasitet rettet mot industrien. Det gjør vi ved oppkjøpet av Brinkab og etablerer oss på det private anleggsmarkedet i Sverige. Dette skaper store muligheter for Veidekke, sier Erik Alteryd, administrerende direktør i Veidekke Entreprenad AB.

- Som eiere av Brinkab mente vi at selskapet hadde utviklingspotensial, og derfor ønsket vi en ny eier som hadde mulighet til å videreutvikle selskapet. Vi søkte en solid eier med ressurser, og for oss var Veidekke det riktige selskapet, sier Urban Brink, administrerende direktør i Brinkab.

Overtakelsen skjer den 17. april 2012, og virksomheten kommer til å drives som et datterselskap av Veidekke Entreprenad AB, under sitt gamle navn.

Veidekke etablerte seg i Sverige i 1998, og hadde i 2011 en omsetning på 4,2 mrd. svenske kroner. Oppkjøpet av Brinkab er enda et steg i veksten i Sverige.