23948sdkhjf

Veidekkes andre kvartal:: Nedskriving i anlegg

Store endringer i prosjektene har gitt usikkerhet om inntektsgrunnlaget. Vi har ikke i tilstrekkelig grad klart å forutse konsekvensen av forsinkelser og forstyrrelser

Veidekke økte omsetningen med 10 prosent i andre kvartal fra andre kvartal 2017 og styrket ordrereserven, men resultatet er svakt som følge av nedskriving i den norske anleggsvirksomheten, melder de i kvartalsrapporten.

Veidekke omsatte for 9,1 milliarder kroner i andre kvartal 2018, mot 8,3 milliarder kroner i andre kvartal 2017. Veksten kom i all hovedsak i entreprenørvirksomheten, mens omsetningen falt innenfor eiendomsutvikling.

- Det er et blandet bilde Veidekke presenterer fra årets andre kvartal: Vi har økt omsetningen i segmenter med god lønnsomhet, og ordrereserven er vår høyeste noensinne. Samtidig fører nedskrivinger i fire anleggsprosjekter til at vi rapporterer et svakt resultat for kvartalet, sier konsernsjef Arne Giske.

Resultat før skatt var -199 millioner kroner, mot 385 millioner kroner i samme periode i fjor, etter nedskriving av sluttprognoser i fire anleggsprosjekter med NOK 550 millioner.

- Bakgrunnen for nedskrivingene er at store endringer i prosjektene har gitt usikkerhet om inntektsgrunnlaget. Vi har ikke i tilstrekkelig grad klart å forutse konsekvensen av forsinkelser og forstyrrelser, og vi har vurdert det som nødvendig å ta ned risikoen i disse prosjektene. Med bakgrunn i erfaringene fra disse prosjektene utvikler Veidekke nå et bedre konsept for usikkerhetsstyring og prosjektgjennomføring enn det vi hittil har jobbet ut fra, forteller han i pressemeldingen.

Høyeste ordrereserven noensinne

Det underliggende resultatet, eksklusiv nedskrivingene, var NOK 351 millioner. Ordreinngangen var 10,2 milliarder i kvartalet, mens samlet ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 34,3 milliarder kroner, den høyeste ordrereserven Veidekke har rapportert noensinne.

- Effekten av svakt salg i nyboligmarkedet i det siste året viser seg nå i nedadgående produksjonstall, men det er igjen bevegelse i markedet. I Norge er salget oppe på nivå med fjoråret, og også i Sverige har salget økt noe fra foregående kvartaler, forteller Giske.

Lang vinter = sen asfalt

Industrivirksomheten økte omsetningen med 7 % til 1,3 (1,2) milliarder kroner. Resultat før skatt var 66 (85) millioner kroner. Resultatnedgangen skyldes den lange vinteren, som førte til sen start på asfaltsesongen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063