Veidekke skal bygge outlet på Vestby

Veidekke Entreprenør AS har inngått avtale med Outlet Invest AS om å bygge Norwegian Outlet på Vestby, syd for Oslo. Dette skal bli et fabrikkutsalg bestående av ca 40 butikker/ utsalg.

Publisert Oppdatert

Veidekkes totale omsetning i prosjektet vil beløpe seg til ca 130 millioner kroner eks. mva.

Det er Veidekke Entreprenør AS, distrikt Follo/Indre Østfold og distrikt Anlegg som sammen skal bygge Norwegian Outlet, rett ved siden av det store vanntårnet som er et kjent landemerke ved Vestby. Arbeidene starter opp i april, og skal være avsluttet og klart for åpning før sommerferien 2010.

Bygget fundamenteres på fjell og sprengsteinsfylling. Kjeller og trappehus utføres i betongelementer, mens bæresystem på hovedplan blir stålsøyler og gitterdragere. Vegger utføres i sandwich-elementer, og taket blir et tradisjonelt stålplatetak. I underetasjen skal det være åpen parkering med 170 plasser, og det er i tillegg planlagt ca 700 p-plasser utvendig. Det skal også bygges en ny rundkjøring til senteret.

Et outlet er et fabrikkutsalg hvor eieren av merkevaren selv eier og driver butikken, samt selger varene til sterkt rabatterte priser. Det blir ikke innvendige handlegater som i et typisk kjøpesenter, men direkte adkomst utenfra til den enkelte butikk. Konseptet på Vestby vil gi en ny og annerledes opplevelse for de besøkende som primært vil kunne handle kjente merkevarer innen sport og mote.