Veidekke spent på 2010

Veidekke la torsdag frem tall for fjerde kvartal 2008. - Både finansielt og organisasjonsmessig er vi godt forberedt på vanskeligere tider. Vi vet det også kommer muligheter, og de skal vi benytte oss av så langt vi kan, sa Venold i går, ifølge rapporten.

Veidekke Tellhus-Ytterskär prosjekt Stockholm

Veidekke Tellhus-Ytterskär prosjekt Stockholm

Publisert Oppdatert

I dag sier Veidekke-sjefen følgende:

- I år blir det vanskelig. 2010 er det store spørsmålet.

Han er forberedt på at omsetningen vil falle opptil 20 prosent i år.

Tungt.no kan fortelle at Veidekke-aksjene steg kraftig mot tampen av fjoråret og også inn i år. Bl.a. Stiftelsen Veidekke ansattes aksjekjøp kjøpte over en periode hele 100.000 aksjer. Forventningene til at en krisepakke ville komme aktører som Veidekke til gode, bidro nok til den raske økningen av aksjeverdien. I begynnelsen av desember lå aksjene på omkring 17 kroner, mens de nå ligger rundt 27 kroner.

Også som privatpersoner har de ansatte kjøpt godt. Hele 2.118 Veidekke-ansatte har tegnet seg for nesten 3,5 millioner aksjer. Det betyr at de ansatte faktisk eier hele 18 prosent av bygg- og anleggsgiganten.

Ikke alle har foreløpig kommet like godt ut av det. OBOS forretningsbygg kjøpte i august hele 570.000 aksjer. Dengang lå aksjene på 34,50.

Tallene for Veidekkes fjerde kvartal kan du lese her.