Veidekkes aksje-rekord

Publisert Oppdatert

Alle rekorder ble slått da bygg- og anleggselskapet fredag avsluttet sitt årlige salg av aksjer til ansatte, sier E24.

2.118 Veidekke-ansatte har tegnet seg for nesten 3,5 millioner aksjer. Etter at årets aksjesalg eier de ansatte i overkant av 18 prosent av bygg- og anleggsselskapet.

- Dette blir man ydmyk av, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke (VEI).

Markedet er enig at dette er betydelig og sender aksjen opp 4,2 prosent onsdag.

Usikre tider

- Tross de usikre tidene i bransjen har våre ansatte sterk tro på egen arbeidsplass, og de ser tydeligvis verdien av å eie aksjer i eget selskap. Og så er jo kursen for tiden sjeldent lav, sier Venold.

Gjorde et kupp

Hovedtillitsvalgt i Veidekke mener de ansatte som har kjøpt aksjer har gjort en veldig god investering.

- Vi regner med at oppturen kommer igjen, sier hovedtillitsvalgt Odd Olsen for divisjonen entreprenør.

Han mener aksjen har falt så mye nå at den ikke vil falle så veldig mye mer.

- Vi kjøpte aksjene til et snitt på 13,6 kroner sist uke og nå står den i 19 kroner så dette kan vise seg å være en veldig god investering, sier Olsen.

Motivasjon

Konsernsjefen i Veidekke er svært glad for de ansattes holdning og mener aksjekjøp er viktig for motivasjonen.

- Det er selvsagt veldig positivt for oss at så mange av våre ansatte velger å kjøpe aksjer. Dessuten er salg av aksjer til ansatte er en viktig del av Veidekkes kultur. Vi vet at medeierskap er en sterk motivasjonsfaktor for mange og at det generelt skaper større engasjement, sier Venold.

- Undersøkelser i forbindelse med tidligere salg til ansatte viser at langsiktig sparing er viktig når de kjøper aksjer. De fleste velger derfor å sitte med sine aksjer langt utover bindingstiden på to år, og for mange har verdistigning og utbytte over tid gitt et betydelig ekstra bidrag til økonomien, sier Venold.

De ansatte får tilbud om å kjøpe aksjer med 20 prosent rabatt på børskursen mot å binde aksjene for salg i to år.

De siste fem årene har i gjennomsnitt 1.115 ansatte benyttet seg av tilbudet, så årets resultat er nesten dobbelt så høyt. Antall nye aksjonærer er 461, som også er betydelig høyere enn gjennomsnittet på 320 for de siste fem årene.