Veidekkeselskap bygger på Forus

Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS har fått i oppdrag å bygge nytt kontorbygg på Forus for GM Eiendom AS. Prosjektet skal oppføres i totalentreprise, og kontraktssummen er på 141 millioner kroner eksklusive mva.

Publisert Oppdatert

Prosjektet på Forus i Sola kommune blir på til sammen ca. 12.500 m² fordelt på seks etasjer, inkludert et treningsanlegg og parkeringshus. Arkitekt er Kvalvik & Kaada Arkitekter AS i Stavanger.

Prosjektet får miljø- og energielementer i form av bærende betongfasader og skal leveres som et energieffektivt bygg i energiklasse B. Betongelementene produseres i elementfabrikken til Block Berge Bygg AS på Klepp og leveres i delvis slipt sort betong overflate.

Kontorbygget skal være arbeidsplass for ansatte hos Global Maritime AS og PricewaterhouseCoopers AS.

Byggestart er allerede nå i april, og bygget er beregnet innflyttet i september 2011.

- Med vårt konsept som bygger på mye egenutviklet teknologi og avansert bruk av betongelementer, er det alltid gledelig å vinne konkurranser som denne, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg AS.

- Nok en gang ser vi at høyere grad av industrialisering gir økt konkurransekraft, hvor både direkte byggekostnader, energiøkonomiske løsninger og effektiv byggetid står sentralt, legger Karlsen til.